Upplands Väsby kommun

Ökat intresse för kommunens trygghetsapp

Dela

Väsbyappen växer i popularitet. Sedan mobila väktare infördes i tjänsten har antalet nedladdningar ökat med 53 procent.

I december hade Väsbyappen laddats ned 650 gånger. Nu, efter att tjänsten fått en trygghetsfunktion för snabbval till mobila väktare och andra larmfunktioner i samhället, har antalet nedladdningar nått nästan 1 000.

- Det är glädjande att fler tar till sig Väsbyappen och de trygghetstjänster som kommunen och övriga samhället erbjuder. Vårt mål är att så många som möjligt ska ladda ned appen för att de vid behov ska kunna använda den mobila väktartjänsten, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Väsbyappen innehåller en funktion där allmänheten kan felanmäla vid till exempel trasig belysning eller klotter. Sedan december innehåller appen även en service med direktkoppling till olika larmfunktioner i samhället. Den senaste larmfunktionen är de mobila väktarna som allmänheten kan kontakta vid behov. Åtgärden tillkom som ett led i kommunens arbete med säkerhet och trygghet. Än så länge har det varit få samtal till de mobila väktarna.

- Larmcentralen är till för dig som befinner dig i en situation du upplever som otrygg eller som kan leda till bråk. I Väsbyappen har du direktval för att nå de mobila väktarna. Där finns även direktval till 112 som man alltid ska välja vid en akut nödsituation, säger kommunens tf säkerhetschef Emma Rauf-Otworowski.

Fakta: Väsbyappen
Väsbyappen kan laddas ned till mobilen via App Store eller Google Play. I Väsbyappens trygghetstjänst hittar du direktval till

  • 112 – nödnumret
  • Polisen
  • Mobila väktare (larmcentralen nås alla dagar i veckan kl. 18.00-02.00)
  • Fältarna
  • SL:s trygghetsnummer
  • 1177 Vårdguiden

Kontakter

Bilder

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum