SHL Svenska Hockeyligan AB

Ökat publiksnitt fram till landslagsuppehållet

Dela

SHL engagerar och lockar publik till landets SHL-arenor. Jämfört med i fjol har det totala publiksnittet fram till landslagsuppehållet ökat - dessutom ökar nio av 14 klubbar sitt hemmasnitt.

SHL har kommit fram till säsongens första landslagsuppehåll och efter att lagen spelat 15 och 16 matcher återfinns Luleå i topp av tabellen med 31 inspelade poäng, lika många som Frölunda spelat in men norrbottningarna leder tack vare bättre målskillnad. 

5528 har i snitt besökt en SHL-match den här säsongen vilket är en ökning från 5454 personer i snitt vid samma tid förra året. Göteborgarna har dessutom bäst hemmasnitt med 9961 personer vid sina sju hemmamatcher i Scandinavium så här långt. Frölundas match mot Linköping förra lördagen är den match som lockat mest publik hittills med 12044 personer, vilket innebar fullsatt. Tvåa i den listan är Djurgården som huserar med ett hemmasnitt på 7000 personer. Nedan visas samtliga klubbars hemmasnitt så här långt in på säsongen och klubbarnas hemmasnitt vid samma tid förra säsongen.

Bästa höstmatchen i Linköping sedan 2013

Totalt har det varit slutsålt vid tio tillfällen den här säsongen.

Värt att notera är att Linköping i matchen mot Djurgården den 30 oktober hade utsålt med 8300 personer. Det var första gången sedan 2013 Linköping stoltserade med en publiksiffra på över 8 000 åskådare i Saab Arena under en höstmatch.

Norrderbyt mellan Skellefteå och Luleå lördagen den 4 november  innebar lapp på luckan i Skellefteå Kraft Arena med 5801 personer på plats. I samma omgång fyllde Örebro Behrn Arena när 5500 personer såg matchen mot Brynäs. Närkelaget fyllde även arenan i mötet med Färjestad den 18 oktober och mot Djurgården  22 september.

Mora hade fullsatt arena under lagets säsongspremiär och den 29 september i förlängningssegern mot Brynäs, 4500 personer hade letat sig till JALAS Arena vid båda tillfällena. 

Luleå har fyllt sin arena, Coop Norrbotten Arena, vid två tillfällen. I säsongspremiären mot Brynäs och i derbyt mot Skellefteå 27 september. 

Ökat publiksnitt för nio klubbar 

Totalt har nio av 14 klubbar ökat sitt hemmasnitt jämfört med första landslagsuppehållet i fjol. Dessutom har nykomlingen Timrå lockad mer publik än vad Karlskrona gjorde fram till uppehållet i fjol. Karlskronas hemmasnitt låg vid uppehållet i fjol på 3526 att jämföra med Timrås hemmasnitt på 4175.

Statistik finns på https://www.shl.se/statistik/matcher?season=2018&gameType=regular

Bilder

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2018/2019 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Mora IK, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL-klubbarna ställer sig bakom serieutredningen7.2.2019 09:01:00 CETPressmeddelande

Det är en styrka om svensk hockey, utifrån våra respektive intressen, kan samlas och enas kring en seriemodell. Till detta är SHL beredda att bidra. Det skriver SHL och de 14 klubbarna i sitt remissvar till Svenska Ishockeyförbundet och meddelar att klubbarna ställer sig bakom utredarens förslag av seriemodell för upp och nedflyttning mellan SHL och HA från säsongen 2020/21. SHL och klubbarna skriver också att arenakravet, vad gäller åskådarantalet, är ”av mindre vikt”.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum