Solna Stad

Ökat samarbete mellan Solna stad och Signalisten ger fler hyreslägenheter

Dela

Solna behöver fler nya hyresrätter, fler bostäder till personer med funktionsnedsättning och fler specialbostäder. För att lyckas med detta ökar nu staden sitt samarbete med Bostadsstiftelsen Signalisten. Detta fattade kommunstyrelsen beslut om på sitt sammanträde den 5/12 och Signalisten på sitt styrelsemöte den 6/12.

- Det behövs fler nya hyresrätter i Solna och för att lyckas med detta kommer staden att öka sitt samarbete med stadens bostadsstiftelse Signalisten, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

- Det handlar om att ge unga människor möjligheten att flyttar hemifrån och om äldre, som genom trygghetsboende ska kunna känna trygghet och samhörighet. Vi ska också inrikta oss på fler specialbostäder för olika grupper som behöver det, säger Magnus Nilsson, ordförande i bostadsstiftelsen Signalisten.

Kort om bostadsstiftelsen Signalisten

Bostadsstiftelsen Signalisten har, som allmännyttigt bostadsföretag, en viktig uppgift i stadens bostadsplanering. Stiftelsen har till uppgift att förvärva, uppföra och förvalta bostadsfastigheter med tillhörande affärslägenheter och kollektiva anordningar i Solna stad.

Kontakt Signalisten:

Vivianne Habra
Kommunikatör, Signalisten
Telefon: 08 705 22 28

Mer information i den beslutade överenskommelsen:

Verksamhetslokaler

Många vill bo i Solna och befolkningen växer för varje år. För att förse alla solnabor, nya som gamla, med förskole- och skolplatser, fritidsverksamhet och äldreboenden behövs fler lokaler. I och med det här samarbetet kommer Signalisten uppföra lokaler för den här typen av verksamheter - lokaler som staden kan hyra.

Specialbostäder

Ett annat viktigt område som kräver fördjupat samarbete är specialbostäder. Det handlar om trygghetsboende för äldre som vill ha mer trygghet och social samvaro än de kan få i sitt vanliga hem. Det rör lägenheter anpassade till personer med funktionsnedsättning (LSS-bostäder) och andra sociala lägenheter. Och det handlar om att se till att det finns lägenheter till nyanlända med permanent uppehållstillstånd, så att de har en möjlighet att etablera sig i samhället.

Stadsdelar i utveckling

En stor del av Signalistens bostäder ligger i områden som är i utveckling. Det handlar om Bergshamra, Hagalund och Bagartorp. Utvecklingen handlar både om att upprusta befintliga fastigheter och att genomföra kompletteringsbebyggelse och förtätning i områdena. Utvecklingen handlar även om att rusta stadsmiljön, med ett särskilt fokus på trygghetsskapande insatser. För att få till det på ett så bra inkluderade sätt som möjligt kommer stadsutvecklingen att genomföras i samverkan med de boende i områdena. Staden kommer att bistå Signalisten i arbetet med såväl planläggning som utvecklingsinsatser.

Miljömässigt hållbart

Miljöperspektivet är viktig både när det gäller nybyggnation och ombyggnation. Det handlar om att se till att det finns energieffektiva system, miljövänliga tekniker och material. Vid upprustning av befintliga bostäder ska Signalisten sträva efter att minska bostädernas energianvändning och övriga miljöbelastning.

Nyckelord

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum