Patent- och registreringsverket

Ökning av nya varumärkesansökningar i Skåne

Dela

Antalet varumärkesansökningar i Skåne till PRV ökade med 15 procent under Q2 2021 jämfört med samma period i fjol.

-Det är glädjande att det har skett en ökning. Det visar att det finns en stark företagaranda i Sverige, inte minst i Skåne, som inte påverkats negativt av pandemin utan snarare tvärtom verkar ha växt sig ännu starkare, menar Patrik Rönnkvist, avdelningschef på PRV.

Många har förstått vikten av att ta hand om sina immateriella tillgångar, i detta fall varumärken och förstått att det skapar goda förutsättningar för ett framgångsrikt företagande.

Vi vet att företag som vårdar sin immaterialrätt, som kan vara alltifrån affärsidé till logotype och domännamn, har bättre avkastning, högre löner och personal med högre kompetens jämfört med företag som inte tar hand om sina immateriella tillgångar, förklarar Patrik Rönnkvist.

Nyckelord

Kontakter

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV (Patent- och registreringsverket) är myndigheten för immaterialrätt, såsom patent, varumärke, design och upphovsrätt, och arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant med syfte att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

Idag skrivs historia - sista hindret borta för ett enhetligt patent20.1.2022 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Redan 2009 kom 25 länder inom EU överens om en lösning för att uppnå ett enhetligt patentsystem. I praktiken har lösningen dock inte kunnat sjösättas eftersom frågor om överenskommelsernas giltighet väckts i den tyska författningsdomstolen och det har dragit ut på tiden. Men nu har alla inblandade länder givit klartecken och det enhetliga patentsystemet ser ut att kunna träda i kraft hösten 2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum