Jernkontoret

Ökningen av stålproduktionen bröts i februari

Dela

Svensk produktion av råstål har ökat fyra månader i följd, men i februari bröts trenden när produktionen minskade med 2,7 procent.

Stång. Foto: Pia och Hans Nordlander, Jernkontorets bildbank.
Stång. Foto: Pia och Hans Nordlander, Jernkontorets bildbank.

Under februari månad producerades 388 tusen ton råstål i Sverige. Jämfört med föregående år är det en minskning på 2,7 procent.

Den sammanlagda råstålsproduktionen hittills i år uppgår till 816 tusen ton, vilket motsvarar en minskning med 1,0 procent jämfört med samma period 2020.

– Vi hade en uppstuds sista kvartalet ifjol och är nu hittills i år i stort sett tillbaka på en produktion som speglar en normal nivå, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret.

Produktionsstatistiken sammanställs av Jernkontoret och bygger på uppgifter från elva ståltillverkare i Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Stång. Foto: Pia och Hans Nordlander, Jernkontorets bildbank.
Stång. Foto: Pia och Hans Nordlander, Jernkontorets bildbank.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska järn- och stålföretagen. Jernkontoret företräder jär- och stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum