Lunds stift, Svenska kyrkan

Ola Johansson är ny kontraktsprost i Åsbo kontrakt

Dela

Biskop Johan Tyrberg har utnämnt Örkelljungas kyrkoherde Ola Johansson att från den 1 januari 2019 vara kontraktsprost i Åsbo kontrakt. Kontraktet omfattas av församlingarna i Åstorps, Klippans, Perstorps och Örkelljunga kommuner. Utnämningen gäller till och med den 31 december 2023.

Ola Johansson prästvigdes 1997 och är sedan 2015 kyrkoherde i Örkelljunga pastorat. Tidigare har han bland annat arbetat som präst i Lerbergets kyrka och i Helsingborg Gustav Adolfs församling. Ola efterträder kontraktsprost Ulla-Britt Bengtsson som går i pension från sin kyrkoherdetjänst i Perstorps församling.

Såhär säger Ola Johansson om sitt nya uppdrag:
– När biskop Johan bad mig bli kontraktsprost för Åsbo kontrakt kändes det som ett hedersuppdrag samtidigt som jag känner mig liten inför det. Jag har alltid försökt gå in i nya uppdrag med öppenhet, nyfikenhet och med ett personligt engagemang. Det hoppas jag kunna göra också denna gång och ser fram emot ett gott samarbete med församlingarna i kontraktet samt med stiftet och biskopen. Jag vill även inför detta lita på Jesus löfte som jag, och alla andra, fick i dopet: ”Jag är med dig alla dagar till tidens slut”.

Ola Johansson tas emot som kontraktsprost vid en gudstjänst som leds av biskop Johan Tyrberg i Örkelljunga kyrka den 20 januari klockan 16.00.

Fakta:
Kontraktsprosten har uppgifter med tydlig koppling till biskopens funktion och biträder biskopen i dennes tillsyn och ledning. Uppdraget att vara kontraktsprost ges för fem år i taget. Lunds stift är indelat i 14 kontrakt varav Åsbo kontrakt består av Björnekulla-Västra Broby församling, Kvidinge församling, Klippans pastorat, Perstorps församling och Örkelljunga pastorat.

Kontaktuppgifter:
Ola Johansson, 0435-541 05, ola.b.johansson@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Lunds stift, Svenska kyrkan
Lunds stift, Svenska kyrkan
Box 32
221 00 Lund

+46 155500http://svenskakyrkan.se/lundsstift

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 165 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

Vad är då en människa? – om AI som möjlighet och gräns16.5.2019 07:23:00 CESTPressmeddelande

Artificiell intelligens och maskininlärning är expansiva områden i vår tid. Nya möjligheter blir synliga och frågor om begränsning och ansvar väcks. Detta område är i fokus vid årets högtidssammankomst för stiftelsen Baculus deperditus den 21 maj klockan 18.30 i Lunds domkyrka. Föreläsarna Elin Trägårdh och Christian Balkenius ger oss perspektiv från medicin och kognitionsvetenskap om AI inom vården och om vad robotar lär sig av människor och vad roboten lär oss om människan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum