Avesta kommun

Oliver, 5 inviger Baldershage - kombobygget i Avesta för barnomsorg och äldreboende

Dela

För snart fyra år sedan var den då 3-årige Oliver med och tog det första spadtaget för Baldershage. Nu är det kombinerade förskole- och äldreboendebygget klart och ska invigas. Och vem ska vara med och klippa bandet om inte just Oliver tillsammans med sin förskolekompis Signe och deras mor- och farföräldrar.

Tisdag 4 februari kl 15-17 sker invigningen av "Baldershage" i Avesta.

Invigningen inleds med bandklipp. Därefter finns möjlighet att gå runt i grupper och se lokalerna.

Baldershage, som gränsar till bland annat skola och badhus, blir ett av Dalarnas första hus där verksamhet för både barn och äldre samsas under samma tak. På bottenvåningen ges det plats för 130 barn fördelat på sju avdelningar samt fritids för barn på obekväm arbetstid. Där byggs också ett helt nytt tillagningskök. I de övre våningar ges plats för 36 vårdplatser för äldre.

Personal och ansvariga för de olika verksamheterna kommer att finnas på plats liksom projektansvariga för bygget.

Välkomna!

För mer information kontakta:
Anna Kastberg, Nämndsekreterare
0226-64 52 02

Nyckelord

Bilder

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum