ŠKODA Sverige

Oliver Stefani ny designchef på ŠKODA

Dela
  • 1 september 2017 tillträder Oliver Stefani som ny designchef på ŠKODA.
  • Bernhard Maier, vd på ŠKODA: ”Oliver Stefani har fantastiskt kreativ potential och han kommer att fortsätta utveckla designen”.
  • Utvecklingschefen Christian Strube: ”Oliver Stefani passar perfekt för vårt varumärke”.

Södertälje/Mladá Boleslav, 2 augusti 2017 – Från 1 september 2017 är Oliver Stefani ŠKODAs nya designchef. 53-åringen kommer närmast från rollen som Head of Exterior Design på Volkswagen och har där skapat flera produktionsmodeller och konceptbilar. Tidigare har han också studerat design i Braunschweig och i Pasadena (Kalifornien).

"De senaste åren har designen hos ŠKODA utvecklats extremt väl och nyligen förnyade vi också designspråket hos våra SUV-modeller. Och nu, med Oliver Stefani som designchef, tar vi nästa steg i utvecklingen", säger ŠKODA-chefen Bernhard Maier. 
”Han kommer att ge våra bilar ännu mer karaktär och ta med dem in i en helt ny era av digitalisering och elektrifiering inom biltillverkningen. Oliver Stefani har en fantastisk kreativ potential och jag ser fram emot att få jobba tillsammans med honom.”

Oliver Stefani välkomnas också av Christian Strube, medlem i ledningsgruppen och ansvarig för teknisk utveckling, som ser Stefani som perfekt för varumärket. 
- Jag är övertygad om att Oliver Stefani kommer fortsätta att utveckla desingen hos varumärket ŠKODA och ta det till nästa nivå. Med hans erfarenhet kommer han att glädja ŠKODA-kunder med flera framtida modeller. Han passar perfekt för vårt varumärket ŠKODA.

Oliver Stefani började arbeta på Volkswagen 2002 och flera VW-modeller från de senaste tio åren bär hans signatur. Han har haft en avgörande roll i utvecklingen av up!, Polo, Jetta, Tiguan och nuvarande Golf-modeller, såväl som i de nya ID-konceptbilarna.

Stefani har tidigare studerat design vid Braunschweig och Pasadena (Kalifornien). Dessutom har han arbetat vid Design Center Europe i Sitges (Spanien) under tre år. Hans erfarenhet gör att han passar perfekt som designchef på ŠKODA med sina Simply Clever-idéer och raka, kristalliska designspråk.

För ytterligare information kontakta Erik Gustafsson, pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 54, 073-500 65 92,erik.gustafsson@skoda.se  

ŠKODA AUTO

  • är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
  • erbjuder för närvarande modeller som: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
  • levererade fler än 1 miljon bilar till kunder globalt 2016.
  • har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
  • har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners.
  • har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär: ŠKODA VISION X - en fyrhjulsdriven gashybrid6.3.2018 08:20Pressmeddelande

Sportig, kompakt och fullproppad av avancerad teknik: Nya VISION X är ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Med karaktär och egenskaper från företagets populära SUV-modeller, men med framtidens teknik visar nya VISION X en av tekniken för hållbarhet mobilitet enligt ŠKODA framöver. Kupén är full av innovativa infotainments-lösningar och under skalet sitter den unika hybriddrivlinan. Genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har VISION X både klimatsmart prestanda och användarvänlighet.

ŠKODA på bilsalongen i Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden för hållbar mobilitet5.3.2018 15:11Pressmeddelande

Den tjeckiska biltillverkaren ŠKODA presenterar en rad nyheter och uppdateringar under 2018 års bilsalong i Genève. Med det nya hybridkonceptet VISION X – en bil som kombinerar el och gasdrift – i ramljuset tillsammans med nya uppdaterade ŠKODA FABIA visar företaget såväl en tydlig väg in i framtiden som utvecklingen av det nuvarande modellprogrammet. Dessutom debuterar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement som är den mest exklusiva versionen någonsin av den nya succésuven samtidigt som OCTAVIA RS lanseras med avancerat Challenge Plus-paket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum