RF/SISU

Oliver Zwar avslutar världscupen på topp

Dela

Falubon Oliver Zwar har minst sagt imponerat på de sista stora internationella tävlingarna i Downhill, som ses som cykelsportens motsvarighet till Formel 1.

Oliver i 70 km/h mellan stock och sten. Oliver efter målgång i publikhavet.
Oliver i 70 km/h mellan stock och sten. Oliver efter målgång i publikhavet.

VM i Downhill avgjordes i Fransks Les Gets förra helgen. Där lyckades Oliver placera sig på en sjätteplats, ett resultat som inte svensk lyckats med i den extrema cykeldisciplinen på på över tjugo år. Oliver satt länge i ”hot seat” och hade chans på pallplats. Marginalerna var små med tillslut var det en fransk trio som hamnade längst upp till hemmapublikens jubel. Inte nog med det så avslutade Oliver igår världscupsäsongen men en tionde plats i italienska Val di Sole. Detta var, förutom han sjätteplats på VM, hans andra top tio placering det här året. Vilket säsong!

Nyckelord

Kontakter

Adrian Hörnqvist, cykeltränare DSA Elit
076-1978787
adrian.hornqvist@rfsisu.se

Bilder

Oliver i 70 km/h mellan stock och sten. Oliver efter målgång i publikhavet.
Oliver i 70 km/h mellan stock och sten. Oliver efter målgång i publikhavet.
Ladda ned bild

Länkar

Om

RF/SISU
RF/SISUDala Sports Academy Elit (DSA Elit) är Dalarnas egen elitidrottsmiljö inom idrotterna cykel, friidrott, längdskidor, orientering, skidorientering och triathlon. I elitmiljön finns idag ett hundratal idrottare från hela landet där många av dem tillhör landslagsnivån såväl som yttersta världseliten i sin idrott. Sedan starten 1985 har aktiva som varit en del av verksamheten tagit 317 - Internationella medaljer på OS, VM och EM, dessutom 208 - Världscupmedaljer sedan 2016.

Verksamheten drivs av RF-SISU Dalarna i nära samarbete med Högskolan Dalarna och specialidrottsförbunden för idrotter som ingår i verksamheten. Syftet med Dala Sports Academy Elit är att erbjuda idrottare en träningsmiljö på högsta nivå som stimulerar dem i träning på hemmaplan. Den dagliga verksamheten består av idrottsspecifika träningar och individuell coachning tillsammans med erfarna elittränare där den aktive står i centrum.

För att kunna vara en del av elitmiljön ska idrottaren vara på nationell eller internationell nivå, eller ha potential att nå detta. Elitimiljön gör det möjligt för idrottare att träna på heltid eller kombinera en elitsatsning med arbete och/eller med akademiska studier för att därmed främja dubbla karriärer.

 

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum