Uppsala kommun

Olle Starlander ny chef och konstnärlig ledare för Reginateatern

Dela

Ny chef för en av Sveriges ledande gästspelsscener, Reginateatern i Uppsala, är Olle Starlander. Olle Starlander har gedigen och bred erfarenhet inom evenemang, scenproduktion och kulturadministration och tillträder som chef i augusti.

Som ny chef för Reginateatern i Uppsala vill Olle Starlander fortsätta att utveckla verksamheten med nytänkande och öppenhet.  Foto: Hedda Stöllman
Som ny chef för Reginateatern i Uppsala vill Olle Starlander fortsätta att utveckla verksamheten med nytänkande och öppenhet. Foto: Hedda Stöllman

Olle Starlander har bland annat haft roller som turistchef i Hälsingland, marknads- och programchef för Furuviksparken och vd för digitala biljettbolaget Combo Ticket.

Utöver detta har han producerat och arrangerat en mängd olika turnéer, scenproduktioner och event. För många Uppsalabor är säkert till exempel ”Rumbiaden i Engelska parken” och ”Ingmar Bergmans vardagsrum” på Katalin kända.

 Reginateatern är en fantastisk liten pärla i scensverige. Tillsammans med den kompetenta personal som redan finns på plats ska scenen förädlas ytterligare kommande år; vi ska vidga vyerna, öppna dörrarna, utöka våra samarbeten och bjuda på förtrollande scenkonst. Jag ser verkligen fram mot att arbeta med detta uppdrag, säger Olle Starlander.

Det bästa av Uppsalas kulturliv

Reginateatern är en av Sveriges ledande gästspelscener och erbjuder ett rikt och noga utvalt utbud av underhållning och scenkonst från det bästa av Uppsalas kulturliv, högkvalitativa framträdanden från övriga delar av Sverige samt gästspel från hela världen.

Reginateatern har ambitionen att driva en kreativ och ständigt utvecklande verksamhet med nytänkande och öppenhet.

Fortsatt inriktning på livesändningar

Det senaste året har teatern också etablerat livesändningar, en inriktning som kommer att fortsätta även efter pandemin.

- Olles engagemang och breda erfarenhet inom produktion och event gör att vi kan utveckla både bredd, djup och mångfald av det som Reginateatern erbjuder Uppsalaborna. Fler ska vilja och kunna ta del av speciella kulturupplevelser av många olika slag, säger Helena Westin, avdelningschef för Konst och kulturarv inom Kulturförvaltningen, där Reginateatern är en del.

Reginateatern är en del av Uppsala kommuns kulturförvaltning, och finns inom avdelningen Konst och kulturarv Uppsala, tillsammans med enheterna Uppsala konstmuseum, Offentlig konst och Biotopia/Naturskolan.

Kontakter

Bilder

Som ny chef för Reginateatern i Uppsala vill Olle Starlander fortsätta att utveckla verksamheten med nytänkande och öppenhet.  Foto: Hedda Stöllman
Som ny chef för Reginateatern i Uppsala vill Olle Starlander fortsätta att utveckla verksamheten med nytänkande och öppenhet. Foto: Hedda Stöllman
Ladda ned bild

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor omkring 234 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum