Socialdemokraternas PS Kansli

Om Expressens bevakning av Familjeveckan

Dela

På Expressens hemsida kunde man idag läsa att det besked som lämnades på pressträffen den 28 augusti i fråga om ersättningsnivåer för Familjeveckan, skulle vara helt fel. Och att det i stället skulle röra sig om ”tusenlappar i lägre ersättning”. Detta stämmer inte.

Oavsett system, föräldrapenning eller tillfällig föräldrapenning, så är den ersättning som individerna får i stort den samma per dag. På socialdemokraternas hemsida framgår att förslaget beräknats utifrån den tillfälliga föräldrapenningen, och dess fem ersättningsdagar per vecka.

Skillnaden mellan dagersättningen för föräldrapenningen och den tillfälliga föräldrapenningen för en person som tjänar 37 900kr/mån, och slår i taket i bägge systemen, är 52 kr högre per dag i den tillfälliga föräldrapenningen.

Expressen driver linjen att föräldrapenningen skulle vara mer gynnsam för individen än den tillfälliga föräldrapenningen, men detta stämmer alltså inte. Snarare gäller motsatsen. Faktum är att den tillfälliga föräldrapenningen är mer gynnsam per dag än föräldrapenningen för alla som jobbar heltid.

Kontaktperson:

Gösta Brunnander, pressekreterare för Magdalena Andersson (S), 072-544 28 66.

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum