Umeå kommun

Om feministiskt fotograferande på Kvinnohistoriskt museum

Dela

På torsdag 12 april kommer Ida Hein Olsson till Kvinnohistoriskt museum. Hein Olsson grundade gruppen Fotogäris på Facebook och vill inspirera publiken till ett feministiskt fotograferande.

Under föreläsningen kommer Hein Olsson prata om vad ett feministiskt fotograferande är, varför hon startade den separatistiska gruppen Fotogäris och vad selfies har med feminism att göra. Publiken kommer även att få tips och tricks om vad de kan tänka på när de fotograferar i sin vardag.

- Det här är den sista programpunkten kopplad till vår aktuella utställning Upphovsmannen är en kvinna, vi hoppas att publiken efter kvällen kommer att känna sig inspirerade att fota och ha fått mer kunskap om foto ut ett feministiskt perspektiv, säger Klara Lundholm, programproducent på Kvinnohistoriskt museum.

Ida Hein Olsson bloggar och instagrammar även under namnet @ett_kolikbarn med mer än 5000 följare. Programpunkten är en fördjupning till den pågående utställningen Upphovsmannen är en kvinna.

 

Tid: 18.00 – 19.30 torsdag 12 april 
Plats: Kvinnohistoriskt museum

Kontakt:
För frågor om museets programverksamhet:
Klara Lundholm
Programansvarig Kvinnohistoriskt museum
070-330 12 64
klara.lundholm@umea.se

För frågor kring intervju och pressbild:
Maria Hedberg
Kommunikatör Kvinnohistoriskt museum
070-390 11 78
maria.hedberg@umea.se

 

Kvinnohistoriskt museum invigdes 22 november 2014 och är det första kvinnohistoriska museet i Sverige.

Kvinnohistoriskt museum diskuterar föreställningar om kön och makt, identitet och historia. En plats för reaktion, aktion, skratt och debatt. Vi vill ge nya perspektiv på det förflutna, belysa samtiden, för att tillsammans forma framtiden. Museet har fri entré till utställningar och program.

Nyckelord

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum