Svenska kyrkan Norrköping

Om synen på död och begravning i olika religioner

Dela

Hur ser olika religioner och trossamfund på död och begravning? Representanter från olika trossamfund i Norrköping är inbjudna till en öppen informationskväll som anordnas av Kyrkogårdsförvaltningen i Norrköping. Samtalsledare är Maria Bard, samordnare för Svenska kyrkans interreligiösa nätverk.

-Det interreligiösa nätverket har funnits i fem år, berättar Maria Bard. Det är tack vare att vi arbetat med att bygga upp så goda kontakter emellan varandra i Norrköping som vi kan göra en sådan här samtalskväll.

Hon berättar att det finns en muslimsk begravningsplats i Norrköping, likaså en judisk.

-Vi har alla gemensamt att vi tycker att begravningen är viktig och att våra avsked av anhöriga ska vara värdiga. Sedan har vi lite olika praktisk och religiös syn på begravning. Det är viktigt att vi har förståelse för varandras syn och att vi har en dialog med varandra.


Östra Eneby församlinghem, tisdag 12 november 18.00

Kontakt:

Maria Bard, diakon och samordnare för Svenska kyrkans internationella arbete
maria.bard@svenskakyrkan.se / 011-241050

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Vår kyrka finns till för dig.

Svenska kyrkan vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg, i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. Vår kyrka finns till för dig.

Svenska kyrkan i Norrköping, eller Norrköpings pastorat, som är det juridiska namnet, består av fyra församlingar, en kyrkogårdsförvaltning, kansli och en utvecklingsenhet.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Konfirmandgrupp håller aftonbön i World of Warcraft2.4.2020 08:23:12 CESTPressmeddelande

Svenska kyrkan i Norrköping ställer om sin verksamhet med anledning av Covid-19. Verksamheten flyttar ut på nya digitala plattformar för att skapa gemenskap utanför kyrkans fysiska lokaler. Torsdag den 2 april kl. 22.00, kommer en av kyrkans konfirmandgrupper därför hålla en andra andakt i spelet World of Warcraft. ”Vi har gjort det en gång förut och det var väldigt uppskattat så vi kör en gång till. Vi vill finnas där för våra ungdomar och då får vi hjälpas åt att hitta den där stigen som kanske låg dold för oss förut”, berättar Samuel Lerström, församlingspedagog i pastoratet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum