Dramaten

Om ungdomar i skuggan av en kris

Dela

Vem är du om 30 år? är frågan som fem ungdomar i ett skolbibliotek ska besvara i varsin essä. Utanför pågår något allvarligt men ingen vet vad. Hur vi försvinner, från Unga Dramaten, är baserad på intervjuer med ungdomar från hela landet. Urpremiär den 15 september på Lejonkulan. –Unga människor i dag är vana att leva i skuggan av kriser, säger Måns Lagerlöf som står för regin.

Hur vi försvinner. Foto: Klara G.
Hur vi försvinner. Foto: Klara G.

Skrivandet går sådär och tiden kryper fram. Det som pågår utanför verkar kunna pågå hur länge som helst. Brita, Nano, Alicia, Clara och Andrej har nu en hel natt på sig att lära känna varandra på allvar, vare sig de vill eller inte.

Hur vi försvinner är en nyskriven pjäs om framtiden som vänder sig till högstadiet och gymnasiet. Manuset bygger på intervjuer med ungdomar i hela landet.

 –Jag drabbades av hur relativt modesta många ungdomars drömmar om framtiden var. Det handlade mycket om behov av trygghet och förutsägbarhet, säger Måns Lagerlöf.

För regi står Måns Lagerlöf, tidigare konstnärlig ledare för ung scen/öst, Örebro länsteater och Riksteatern, numera kanslichef på Naturskyddsföreningen.

Manus: Eva-Maria Benavente Dahlin. Medverkar gör: Nina Jeppsson, Felicia Löwerdahl, Wayra Monasterio, Sofia Pekkari, Erik Svedberg-Zelman.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hur vi försvinner. Foto: Klara G.
Hur vi försvinner. Foto: Klara G.
Ladda ned bild
Måns Lagerlöf. Foto: pressbild.
Måns Lagerlöf. Foto: pressbild.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Vd är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908 och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69, som sedan hösten 2021 drivs tillsammans med Dansens Hus.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Hållbart kostymdrama i existentiell tappning28.9.2022 09:01:19 CEST | Pressmeddelande

Anna Pettersson, regissör och teaterchef för Strindbergs Intima Teater, sätter upp Henrik Ibsens Ett dockhem på Stora scenen. Rollen som Nora görs av nyutexaminerade skådespelaren Manuela Gotskozik Bjelke och Doktor Rank av Marie Göranzon. Premiär den 20 oktober. - Jag utgår från Ibsens tankar om kollektivet och individen och föreställningen innehåller mycket musik, kostym, scenografi och rörliga bilder men framförallt är det fokus på ensemblens gestaltning, säger Anna Pettersson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum