Ömangruppen

Ömangruppen förbättrar arbetsmiljön hos Krohne Inor

Dela

Krohne Inor i Malmö är ett specialistföretag som levererar mätinstrument för temperaturmätning inom processindustrin. Företaget har ett 60-tal anställda i Malmö som arbetar med utveckling, administration och tillverkning. För att skapa en bra arbetsmiljö för de anställda i produktionen tar de hjälp av Ömangruppen.

Utsug vid arbetsplatserna förbättrar arbetsmiljön.
Utsug vid arbetsplatserna förbättrar arbetsmiljön.

– Inom processindustrin, till exempel i kraftverk, smältugnar eller vid tillverkning av livsmedel, är det oerhört viktigt att ha koll på temperaturen. Vi utvecklar och tar fram mätinstrument anpassade för varje unik applikation, säger Mats Roth, underhållstekniker på Krohne Inor i Malmö.

I tillverkningen av mätinstrumenten används oljor som kan bilda giftiga och farliga gaser. På sikt kan de vara skadliga för hälsan och bland annat leda till allergier. För att förbättra arbetsmiljön för de anställda i produktionen har Krohne Inor med hjälp av Ömangruppen byggt ut sitt befintliga system och bland annat installerat kanaler med punktutsug vid arbetsplatserna.

– Vi har gjort ett antal åtgärder för att förbättra arbetsmiljön och uppfylla kraven från arbetsmiljöverket. Utsugen vid arbetsplatserna suger bort giftiga gaser och damm, berättar Mats Roth.

Sedan 2017 har Ömangruppen ett serviceavtal på ventilation och kylsystem i företagets lokaler i Malmö och båda parterna ser positivt på samarbetet.

– Vi är glada att vi har kommit i kontakt med Ömangruppen. Jag kan ha direktkontakt med teknikerna, vilket är jättepositivt och sparar oss tid, avslutar Mats Roth.

Nyckelord

Kontakter

Ömangruppen i Malmö:
Tel: 040-940 190 (växel)

Bilder

Utsug vid arbetsplatserna förbättrar arbetsmiljön.
Utsug vid arbetsplatserna förbättrar arbetsmiljön.
Ladda ned bild
Mats Roth, Krohne Inor och Pontus Fransson, Ömangruppen
Mats Roth, Krohne Inor och Pontus Fransson, Ömangruppen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ömangruppen
Ömangruppen
Smedjegatan 39
352 46 Växjö

Ömangruppen drivs av ett starkt miljöengagemang och vet att små åtgärder kan ha stor effekt för att spara energi. Företaget är en komplett leverantör av kvalitativa lösningar, tjänster och koncept som förbättrar byggnaders inomhusklimat. Koncernen Ömangruppen verkar inom områdena energi, miljö och projekt. Ömangruppen är ett värderingsstyrt och ägarlett bolag med 200 medarbetare fördelat på 17 orter i södra Sverige.

Följ Ömangruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ömangruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum