Ömangruppen

Ömangruppen förstärker teamet inom Styr- och reglerteknik

Dela

Ömangruppen utökar nu teamet inom styr- och reglerteknik med två nya konsulter i Växjö, Henrik Gruce och Fredrik Gustafsson. Därmed ökar företagets resurser och kompetens för att kunna ta hand om fler styr- och automationsprojekt hela vägen från projektering till utförande.

Henrik Gruce och Fredrik Gustafsson, styr- och reglerkonsulter på Ömangruppen.
Henrik Gruce och Fredrik Gustafsson, styr- och reglerkonsulter på Ömangruppen.

Henrik Gruce har jobbat inom fastighetsautomation under hela sitt yrkesliv, bland annat som projektledare på Nordomatic och nu senast som sektionschef på ÅF. Han har också en historik inom Ömangruppen, både som inhyrd konsult och längre tillbaka i tiden som elkonstruktör på dåvarande dotterbolaget Axcell styrsystem.

– Jag valde att söka mig hit igen eftersom jag känner till företaget och visste att det är bra folk som jobbar här. Jag kommer bland annat att vara med och utveckla tekniska lösningar för uppkopplade system, vilket känns jätteroligt, säger Henrik Gruce.

Fredrik Gustafsson har en bakgrund som elektriker och kommer närmast från Nordomatic i Växjö, där han arbetat i åtta år. I sin nya roll kommer han att arbeta med programmering, konstruktion och driftsättning av anläggningar.

– Här på Ömangruppen finns specialister inom ventilation, kyla och energi under samma tak, så det är mycket kompetens i samma hus. Det gör att vi kan samarbeta och ta hand om helheten i kundernas fastigheter. Det känns också roligt att jag och Henrik blir kollegor igen, berättar Fredrik Gustafsson.

Uppkopplade system

En tydlig trend i branschen är uppkopplade fastigheter där tekniska system kan övervakas och styras på distans.

– Den största vinsten med uppkopplade fastigheter är att man kan få ner driftskostnaderna. Man får också en överblick över anläggningen och kan förebygga brister, säger Fredrik.

Ömangruppen utvecklar nu sina tjänster för uppkopplade fastigheter och driftövervakning.

– Vårt koncept är lite unikt eftersom vi erbjuder en helhet där vi har all kunskap innanför väggarna. Vi kan både leverera verktyget, driftövervaka och utföra åtgärder i kundens fastighet, avslutar Henrik Gruce.

Nyckelord

Kontakter

Henrik Gruce
henrik.gruce@omangruppen.com
0470-51 50 81

Fredrik Gustafsson
fredrik.gustafsson@omangruppen.com
0470-51 53 96

Bilder

Henrik Gruce och Fredrik Gustafsson, styr- och reglerkonsulter på Ömangruppen.
Henrik Gruce och Fredrik Gustafsson, styr- och reglerkonsulter på Ömangruppen.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ömangruppen
Smedjegatan 39
352 46 Växjö

Ömangruppen drivs av ett starkt miljöengagemang och vet att små åtgärder kan ha stor effekt för att spara energi. Företaget är en komplett leverantör av kvalitativa lösningar, tjänster och koncept som förbättrar byggnaders inomhusklimat. Koncernen Ömangruppen verkar inom områdena energi, miljö och projekt. Ömangruppen är ett värderingsstyrt och ägarlett bolag med 180 medarbetare fördelat på 18 orter i södra Sverige.

Följ Ömangruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ömangruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum