Ömangruppen

Ömangruppen satsar på energibesparing i fastigheter

Dela

Energibesparing är en fråga som blir allt viktigare för fastighetsägare. För att kunna möta efterfrågan på energitjänster har Ömangruppen nu utökat verksamheten med ytterligare en energikonsult, med placering i Jönköping.

– Vi har tidigare tagit hjälp av våra energikonsulter i Växjö och nu bygger vi på med ett liknande koncept här i Jönköping för att kunna bredda vårt erbjudande. Våra kunder kommer att få en lokal energikonsult som kan driva deras energibesparingsprojekt på nära håll, säger Richard Liv, verksamhetschef på Ömangruppen.

Sedan årsskiftet är Stefan Pajnic på plats i rollen som energikonsult. Han är utbildad energitekniker och kommer närmast från en anställning på FS Service i Skillingaryd, där han bland annat arbetat med ventilationsservice och OVK-besiktningar.

– Jag kommer att ta hand om Ömangruppens energikunder och samordna olika energiuppdrag, som till exempel energianalyser, kartläggningar och deklarationer. Jag kommer också att genomföra OVK-besiktningar. Tjänsten innebär stora utvecklingsmöjligheter, både för mig och för företaget. Det är väldigt roligt att få vara med och påverka kundernas energianvändning och skapa möjligheter för nya investeringar, säger Stefan Pajnic.

En optimerad drift och minskad energianvändning innebär besparingar för både miljön och för företaget. Företag som använder mindre el blir även mindre känsligt för skiftande elpriser.

– För att företag ska kunna uppnå sina klimat- och energimål krävs långsiktiga val och detta är ett område med stor förbättringspotential. Men både små och stora företag kan ofta göra stora besparingar enbart genom att se över sina drifttider för ventilation och belysning. Inom industrin kan man ofta göra stora besparingar genom att se över sina processer, berättar Stefan.

Utöver att bredda sin verksamhet inom energifrågor så utökar Ömangruppen även sitt samarbete med systerbolaget Axcell Fastighetspartner.

– Tillsammans kan vi erbjuda en unik bredd i våra tjänster, med specialistkunskap som gör att vi kan hjälpa våra kunder med allt som rör deras fastigheter, avslutar Richard Liv.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Ömangruppen
Smedjegatan 39
352 46 Växjö

Ömangruppen drivs av ett starkt miljöengagemang och vet att små åtgärder kan ha stor effekt för att spara energi. Företaget är en komplett leverantör av kvalitativa lösningar, tjänster och koncept som förbättrar byggnaders inomhusklimat och leder till energibesparingar. Ömangruppen är ett värderingsstyrt och ägarlett bolag med 180 medarbetare fördelat på 18 orter i södra Sverige.

Följ Ömangruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ömangruppen

Ömangruppen kan nu hjälpa till med BREEAM-certifieringar20.9.2021 14:31:16 CEST | Pressmeddelande

Ömangruppens energikonsult Martin Schmitz är nu licenserad BREEAM Assessor, med behörighet att certifiera befintliga byggnader enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM In-Use. Ett högt betyg i BREEAM-certifieringen är ett kvitto på att fastigheten är hållbar och framtidssäkrad, vilket ökar fastighetens värde. I certifieringen bedöms byggnadens energianvändning, arbetsmiljö, vattenanvändning och hållbara förbindelser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum