Jönköpings kommun

Ombyggnad av gång- och cykelvägen på Hermansvägen

Dela

Den 17 maj startar arbetet med att bredda och förbättra gång- och cykelvägen utmed Hermansvägen på Rosenlund mellan Ekhagen och Liljeholmen.

Hermansvägen innan ombyggnad.
Hermansvägen innan ombyggnad.

Det kommer byggas en separerad gång- och cykelväg som totalt blir 4,5 meter bred. Förutom att bredda och förbättra gång- och cykelvägen sker ombyggnation av två övergångsställen och en busshållplats. Ny belysning och mer grönska i form av planteringar ingår också i projektet.

-Vi håller successivt på att förbättra våra huvudcykelstråk i Jönköping för att göra det säkrare och enklare att ta sig fram med cykel. Hermansvägen är en viktig koppling mellan Ekhagen och Liljeholmen för att kunna ta sig vidare mot centrum, säger Victoria Rohwer Bokvist, projektledare.

Befintlig gång- och cykelväg på Hermansvägen är idag i dåligt skick och uppfyller inte den standard kommunen eftersträvar på huvudcykelstråk. Nu är tanken att denna sträcka ska bli både bättre och säkrare.

Alla trafikslag kommer att påverkas under byggnationen. Såväl buss- som biltrafik får tidvis begränsad framkomlighet och gång- och cykeltrafiken leds om. Boende utmed sträckan ska ha tillgång till sina entréer under hela byggtiden.

-  Alla som har möjlighet uppmuntras i första hand att välja annat färdsätt. Ta chansen att gå eller cykla med barnen till skola och förskola, säger Victoria. Om du behöver bilen så försök i möjligaste mån välja annan väg.

Arbetet beräknas vara klart i november 2021.

Nyckelord

Kontakter

Victoria Rohwer Bokvist
Projektledare

Tfn: 036-10 57 84
E-post: victoria.rohwer-bokvist@jonkoping.se

Bilder

Hermansvägen innan ombyggnad.
Hermansvägen innan ombyggnad.
Ladda ned bild
Karta över vägarbetsområdet.
Karta över vägarbetsområdet.
Ladda ned bild

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum