Åklagarmyndigheten

Omhäktningsförhandlingar i ärende om mord m.m. i Lundby, Göteborg

Dela

Åklagaren har begärt förlängd åtalstid för de två personer som suttit häktade sedan den 3 augusti misstänkta för mord och försök till mord på två personer i Lundby, Göteborg den 30 juli. Förlängd åtalstid har begärts även för de två personer som häktades samma dag misstänkta för grovt skyddande av brottsling och i ett fall också för olaga hot. Åklagaren är tillgänglig för en kort kommentar efter omhäktningsförhandlingarna i dag torsdag.

Omhäktningsförhandlingar för den underårige och en av de två sistnämnda i ärendet hålls i dag med start kl. 9 respektive kl. 9.45 i Göteborgs tingsrätt. För de två övriga misstänkta har åtalstiden förlängts utan omhäktningsförhandling.


Tingsrättens målnummer: B 11861-22.

Kontakt

Kammaråklagare Hediye Kurt är tillgänglig för en kort kommentar på plats i tingsrätten cirka kl. 10.30-11, direkt efter att den sista omhäktningsförhandlingen avslutats.

På grund av det känsliga utredningsläget kommer åklagaren vid detta tillfälle inte att kunna besvara detaljfrågor om ärendet utan bara lämna en kort kommentar om resultaten av själva omhäktningsförhandlingarna.Se även tidigare pressmeddelanden:
9/8
3/8
2/8


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum