Linköpings kommun

Omsorgsnämnden: Ny samverkan ska kartlägga människor i utanförskap

Dela

Det finns människor i Linköping som lever i en socialt och ekonomisk utsatt situation, men det är i dagläget svårt att nå dessa grupper. Därför vill Linköpings kommun tillsammans med lokala aktörer arbeta mer aktivt för att hjälpa människor i utanförskap.

Linköpings Stadsmission, Hjärta till hjärta och Linköpings Domkyrkopastorat har föreslagit att tillsammans med kommunen arbeta gemensamt för att bidra till en trygg och socialt hållbar kommun. Genom att bland annat söka upp grupper som lever i utanförskap samt erbjuda stöd och rådgivning hoppas man skapa en bättre bild av deras levnadsförhållanden och vilka behov som finns.

Det kan till exempel handla om utsatta EU-medborgare, människor som utnyttjas sexuellt eller som svart arbetskraft och personer som har utviningsbeslut men där det finns verkställighetshinder.

– Det är viktigt att möta de här människorna för att skapa förståelse och synliggöra den situation som de lever i. Vi är glada att tillsammans med Linköpings Stadsmission, Hjärta till hjärta och Linköpings Domkyrkopastorat kunna arbeta med de här frågorna, säger Thomas Bystedt (L), omsorgsnämndens ordförande.

Beslut om förslaget på ökad samverkan kommer att tas under onsdagens sammanträde i omsorgsnämnden.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum