Umeå kommun

Omvandlingen av Teg fortsätter med ny detaljplan

Dela

Planbesked har lämnats för fastigheten Motormannen 8 som ligger bredvid ICA Supermarket på Teg. Sökande vill utveckla fastigheten och befintlig kyrkoverksamhet genom en ny kyrkobyggnad i kombination med café, lokaler och ett nytt bostadskvarter med varierande upplåtelseformer.

Visionsvy Motormannen 8 - Reierstam Arkitektur
Visionsvy Motormannen 8 - Reierstam Arkitektur

– Det känns jätteroligt att den här ansökan kommer och att vi får fortsätta planeringen av det här området och omvandlingen av Teg. De skisser som finns för det här projektet ligger i linje med de tankar som finns för hur Teg ska utvecklas, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.

Fastigheten ligger inom ett område på Teg som är ett omvandlingsområde i anslutning till före detta E4, väg 503. För de tidigare E4- och E12 sträckorna och anslutande områden innanför ringleden har ett stadsutvecklingsprogram tagits fram. Stadsutvecklingsprogrammet beskriver hur omvandlingen av vägarna kan ske och var förutsättningar finns för nya stadskvarter.

– Omvandlingen av Teg har påbörjats och den här planen är en del av det och ska förhålla sig till stadsutvecklingsprogrammet och den pågående planeringen. På grannfastigheten, Motormannen 9, har vi redan en färdig detaljplan och arbetet med att bygga ett nytt stadskvarter med 150-160 lägenheter har påbörjats, säger Ulrik Berg (M), vice ordförande i byggnadsnämnden.

Arbetet med detaljplanen beräknas påbörjas första kvartalet 2023 och planen beräknas antas tredje kvartalet år 2024.

Mer information:

Mikael Berglund (S)
ordförande
byggnadsnämnden
070-559 71 84
mikael.berglund@umea.se

Ulrik Berg (M)
vice ordförande
byggnadsnämnden
070-679 75 03
ulrik.berg@umea.se

Mattias Sehlstedt (V)
2:e vice ordförande
byggnadsnämnden
070-627 53 15
mattias.sehlstedt@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Visionsvy Motormannen 8 - Reierstam Arkitektur
Visionsvy Motormannen 8 - Reierstam Arkitektur
Ladda ned bild
Från exploateringsutredning Motormannen 8 - Reierstam Arkitektur
Från exploateringsutredning Motormannen 8 - Reierstam Arkitektur
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Delvis distans fram till påsklovet på kommunala högstadieskolor25.2.2021 12:12:24 CETPressmeddelande

Eleverna på de kommunala högstadieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet för att minska trängsel i skolans lokaler. Elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans till och med den 1 april. Elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov fortsätter ha undervisning på skolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum