Uppsala stadsteater

»Önskestjärnan«, gästspel på Gottsunda Dans & Teater våren 2020

Dela

»Önskestjärnan« är regisserad av Jonas Österberg Nilsson och hade urpremiär på Uppsala stadsteater hösten 2017. Nu kommer den tillbaka med gästspel på Gottsunda Dans och Teater våren 2020.

Jennifer Amaka Pettersson
Jennifer Amaka Pettersson

En tänkvärd, magisk och existentiell berättelse om att inte känna sig förstådd.

Allting började med att jag, Jennifer, blev osams med min bästis Vera. Jag var elva år då, och vi hade bråkat om vår låtsashund. När jag kom hem var mamma dessutom tjatig. Alla var dumma. Jättedumma. Den vinterkvällen önskade jag att jag vore en hund… En hund behöver bara finnas. Bli klappad och pussad. Och plötsligt fick jag inte vara med och äta vid bordet längre. Och jag var tvungen att sova i en korg. Mamma och pappa hörde inte vad jag sa!

Föreställningen är en produktion av Uppsala stadsteater och den gästspelar genom ett samarbete på och med Gottsunda Dans & Teater, för både allmänhet och skolor åk 3-4, 29/2-19/3 2020. 

AV: Ingelin Angerborn
DRAMATISERING: Marie Persson Hedenius
REGI, SCENOGRAFI & KOSTYM: Jonas Österberg Nilsson
LJUS: Mats Öhlin
AFFISCHBILD: Niklas Asker

MEDVERKANDE: Jennifer Amaka Pettersson

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jennifer Amaka Pettersson
Jennifer Amaka Pettersson
Ladda ned bild
Jennifer Amaka Pettersson
Jennifer Amaka Pettersson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater har en stark konstnärlig identitet och är Sveriges tredje största stadsteater. Omkring 80 000 personer besöker våra föreställningar och övriga program varje år. Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum