Riksteatern

Open call för dansresidens på Riksteatern

Dela

Koreografer har nu möjlighet att ansöka om produktionsresidens på Riksteatern där de får möjligheterna att utveckla sitt konstnärskap. Via ett open call, som öppnar idag, kan verksamma koreografer under de närmaste veckorna skicka in sina ansökningar.

Riksteatern fortsätter sin satsning för dansens utveckling och erbjuder ytterligare två produktionsresidens där koreografer under en period får stöd att genomföra en konstnärlig idé eller verk. För första gången blir det nu möjligt för verksamma koreografer att ansöka om ett produktionsresidens på Riksteatern i Hallunda genom ett open call som är öppet fram till den 19 februari.

- Riksteaterns danresidens vänder sig till verksamma koreografer som har en konstnärlig idé som de behöver en plats för att utveckla. Som koreograf idag kan det vara svårt att få till de resurser som krävs för att kunna förverkliga sin produktion, det vill säga repetitionslokaler, medel och teknisk support. Vi vill genom våra produktionsresidens ge en plattform för just detta, säger Helena Ringvold, producent och ansvarig för dansresidensen på Riksteatern i Hallunda.

Produktionsresidensen kommer att äga rum vid två tillfällen under 2017, på våren och hösten. När ansökningsperioden är över väljs de koreografer som beviljas residens ut i samråd med Riksteaterns konstnärliga råd för dans. Residensen omfattas av bland annat produktionsmedel, men även tillgång till repetitionslokaler på Riksteatern i Hallunda under tre veckor.

Under året kommer flera koreografer, förutom de som kommer in via det open call som ny genomförs, att ha residens på Riksteatern. Dessa presenteras längre fram i vår. 2016 hade bland annat P*fect Dance Company, Andersson Dance och Erik Linghede residens på Riksteatern i Hallunda.

Ansökningar sker endast via Riksteaterns hemsida där även mer information om satsningen samt kravspecifikation finns. Sista dagen för att ansöka är den 19 februari.

Läs mer och ansök här: www.riksteatern.se/dansresidens

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum