Riksteatern

Open call för dansresidens på Riksteatern

Dela
Koreografer har nu möjlighet att ansöka om produktionsresidens på Riksteatern där de får möjligheterna att utveckla sitt konstnärskap. Via ett open call, som öppnar idag, kan verksamma koreografer under de närmaste veckorna skicka in sina ansökningar.

Riksteatern fortsätter sin satsning för dansens utveckling och erbjuder ytterligare två produktionsresidens där koreografer under en period får stöd att genomföra en konstnärlig idé eller verk. För första gången blir det nu möjligt för verksamma koreografer att ansöka om ett produktionsresidens på Riksteatern i Hallunda genom ett open call som är öppet fram till den 19 februari.

- Riksteaterns danresidens vänder sig till verksamma koreografer som har en konstnärlig idé som de behöver en plats för att utveckla. Som koreograf idag kan det vara svårt att få till de resurser som krävs för att kunna förverkliga sin produktion, det vill säga repetitionslokaler, medel och teknisk support. Vi vill genom våra produktionsresidens ge en plattform för just detta, säger Helena Ringvold, producent och ansvarig för dansresidensen på Riksteatern i Hallunda.

Produktionsresidensen kommer att äga rum vid två tillfällen under 2017, på våren och hösten. När ansökningsperioden är över väljs de koreografer som beviljas residens ut i samråd med Riksteaterns konstnärliga råd för dans. Residensen omfattas av bland annat produktionsmedel, men även tillgång till repetitionslokaler på Riksteatern i Hallunda under tre veckor.

Under året kommer flera koreografer, förutom de som kommer in via det open call som ny genomförs, att ha residens på Riksteatern. Dessa presenteras längre fram i vår. 2016 hade bland annat P*fect Dance Company, Andersson Dance och Erik Linghede residens på Riksteatern i Hallunda.

Ansökningar sker endast via Riksteaterns hemsida där även mer information om satsningen samt kravspecifikation finns. Sista dagen för att ansöka är den 19 februari.

Läs mer och ansök här: www.riksteatern.se/dansresidens

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum