Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Open EM Vattenskidor i Recetto, Italien – Jakob Bogne 4:a i slalom!

Dela

2022 IWWF E&A Open Championship gick detta år och under den gångna helgen av stapeln på Italiens Nationalarena utanför Recetto i det närmaste perfekta förhållanden!

Sverige och SVWF representerades av tre åkare:

Jakob Bogne – Slalom

Felix Blomqvist – Slalom, Hopp

Sandra Gustafsson – Slalom

Sandra som efter drygt 10 år var tillbaka i landslaget stod för en stabil insats men hamnade tyvärr tre bojar kort om en finalplats i den hårda konkurrensen i damklassen.

Felix och Jakob kom till start i sitt femte respektive sjätte europeiska mästerskap och vet imponerande nog fortfarande inte hur det känns att missa final!

Felix kvalificerade sig till hoppfinalen på en niondeplats, en placering som han behöll i den avslutande finalen och inkasserade sin tredje topp 10 placering i karriären

Jakob åkte sig till säkert till slalomfinal där han låg på femte inför avgörandet. Ett lite för tidigt fall i finalen ledde till en snöplig fjärdeplats vilket ändå är med beröm godkänt och Jakobs näst bästa placering på ett Open EM!

Se alla resultat från detta mästerskap HÄR

Vi tackar IWWF E&A, Italienska förbundet, arrangörerna i Recetto, domarpanelen och alla funktionärer för ett mycket väl utfört mästerskap!

Text och bilder: Johan Thyr, SVWF Förbundskapten
Korrektur och publicering: Michael Kjellander, SVWF Sportchef

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet
Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10B
302 31 Halmstad

https://www.vattenskidor.org/

Svenska Vattenskidförbundet bildades lördagen den 12 maj, 1962 i KAK:s lokaler i Stockholm. Antalet medlemsklubbar var den 31 december, 1962 åtta till antalet. Inofficiellt SM arrangerades för första gången i Fengersfors 12–15 juli 1962. Första officiella SM arrangerades 1965 och tävlingslicens infördes 1967. År 2000 fanns det totalt 721 licensierade åkare.

I mars 2010 beslutade förbundsmötet att byta namn på förbundet. SVF blev SVWF (Svenska Vattenskid- & Wakeboard Förbundet). SVWF bestod 2014 av cirka 5000 medlemmar fördelat i 65 klubbar och 5 distrikt. SVWF är verksamt och har framgångsrika landslag inklusive PARA-landslag som tävlar internationellt inom flera av de olika disciplinerna som utgör SVWF. Dessa är, vattenskidor, wakeboard, barfota, show-ski.

SVWF styrelse består av totalt 7 medlemmar, inklusive Ordföranden. Under styrelsen finns de olika kommittéerna (Vattenskidkommittén, Tekniska kommittén vattenskidor, Barfotakommittén och Wakeboardkommittén). Michael Kjellander är anställd som sportchef och Alice Anderson som stf. Generalsekreterare och Förbundsutvecklare.

SVWF tillhandahåller olika utbildningar såsom exempelvis domarutbildningar, båtförarkurser och tränarutbildningar. Årligen arrangeras Svenska Mästerskap inom våra olika discipliner och klasser. SVWF har en stark förankring i det Europiska Vattenskid- & Wakeboardförbundet och har en stab av domare med exceptionell hög kompetens och med internationell behörighet att döma både EM & VM. SVWF arrangerar även internationella mästerskap och har arrangerat flera olika Europamästerskap samt VM i vattenskidor 1983. SVWF har genom åren haft många stora internationella framgångar genom bland andra syskontrion Michael, Helena och Richard Kjellander, Lars Björk och Anita Carlman. Sveriges främsta utövare idag heter Jakob Bogne från Nyköping, Felix Blomqvist från Nora, Tim Törnquist från Strömsnäsbruk och Caroline Djupsjö från Stockholm.

Följ Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum