Region Norrbotten

Operationsverksamhet i Kalix blir permanent

Dela

Nu ska operationsverksamheten vid Kalix sjukhus vara en del av det ordinarie vårdutbudet. Dessutom öppnar Region Norrbotten en till operationssal på sjukhuset.

– Verksamheten har varit välfungerande redan tidigare, och även nu har den fungerat alldeles utmärkt. Den skulle aldrig ha stängts, säger Kenneth Backgård, regionstyrelsens ordförande.

Den dagkirurgiska verksamheten vid Kalix sjukhus återinvigdes under hösten 2021 för att patienter som fått vänta på grund av pandemin skulle kunna opereras. I och med att en ny operationssal öppnas ökar kapaciteten ytterligare.

– Det är med glädje vi nu både ser möjligheten till och behovet av att öppna en till operationssal i Kalix. Vi ska dessutom permanenta verksamheten vilket betyder att detta är en ordinarie verksamhet och ingen försöksverksamhet.

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum