Norrköpings kommun

Öppna seminarier med fokus på jämställdhet

Dela

Som en del i projektet GEMIS anordnar Norrköpings kommun en konferens med fokus på jämställdhetsintegrering . Två seminarier den 16 och 17 november är öppna för allmänheten. I talarlistan bland andra riksdagens talman Andreas Norlén (M) och landshövding Carl Fredrik Graf. Norrköpings kommunalråd Kikki Liljeblad (S), talar om hur Norrköpings kommun arbetar med jämställdhet.

Syftet med projektet GEMIS är att stödja utvecklingen mot ett mer jämställt samhälle genom att främja jämställdhet och social inkludering med fokus på kvinnor i Europa. Projektet genomförs i samarbete med städer i bland annat Polen, Tyskland och Portugal.

–  I projektet arbetar vi mot tre delmål. De handlar om att höja kunskapen bland beslutsfattare, tjänstepersoner och allmänhet, att främja ett jämställt deltagande i beslutfattande och att avskaffa ett språkbruk som har sin grund i stereotypa uppfattningar om kön. För oss i Norrköping handlar det också om att synliggöra vad vi är bra på och vad vi skulle kunna utveckla inom kommunens jämställdhetsarbete, säger, Kikki Liljeblad, kommunalråd och ansvarig för jämställdhetsfrågor.

Inom ramen för projektet bjuder nu Norrköpings kommun in allmänheten till två seminarier som fokuserar på jämställdhetsintegrering på lokal, nationell och EU-nivå. Alltså hur jämställdhetsperspektivet kan införlivas i allt från beslutsfattande till planering, utförande och uppföljning. Med hjälp av talare som är experter på jämställdhetsfrågor ges en inblick över aktuella utmaningar och framtida lösningar. Deltagandet i seminarierna sker digitalt via länk.

–  Det kommer att ges lokala exempel från Norrköping och nationella perspektiv från bland andra riksdagens talman Andreas Norlén (M). Men även en inblick i hur EU jobbar med jämställdhet genom Europaparlamentarikern Abir Al-Sahlani (C), säger Irma Görtz (S), 1:a vice ordförande i kommunfullmäktige.

Sista anmälningsdag för deltagande i seminarierna är 11 november.

Här kan du läsa mer om GEMIS-konferensen och anmäla dig till seminarierna .

Kontakt:
Sara Meyer
Titel: utvecklingsstrateg
Telefon: 011-15 13 64

Sara Birgersson
Titel: folkhälsostrateg
Telefon: 011-15 68 61

___________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum