Jönköpings kommun

Öppnande av museer och badanläggningar för allmänheten

Dela

Jönköpings kommun öppnar Fågelmuseet och Tändsticksmuseet för besökare i maj. Rosenlunds- och Stadsgårdsbadet öppnar också upp för allmänheten i begränsad omfattning. Samtidigt öppnas också möjligheten för träning för de födda tidigare än 2004 i kommunens anläggningar.

– Vi har haft öppet våra badanläggningar för skola och förening, med stora begränsningar för att förhindra smittspridning, följa rådande restriktioner och lagar. Vi prioriterar skola och föreningsliv men kommer från och med 3 maj också erbjuda allmänheten vissa tider till träning, motionssim och rehabträning. Vi vet att det är många som behöver denna möjlighet till rörelse, säger Mazar Alijevski, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun.

Äventyrsbad, relaxavdelning, gruppträning, massage och bastusittningar är fortsatt stängda.

Träning för personer födda innan 2004
Från och med 1 maj är alla oavsett ålder välkomna att träna på Jönköpings anläggningar, både inne och ute. Förutsättningen är att verksamheten följer gällande pandemilagstiftning och folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Museum öppnar
Från och med 1 maj öppnar också kommunens Fågelmuseum och den 4 maj Tändsticksmuseet.

Frivilligcentralen
Frivilligcentralen hjälper personer i riskgrupp som är 70 år och äldre med inköp av mat och mediciner till och med 31 maj, därefter avvecklas verksamheten då de personer i åldern 70 år och över som vill vaccineras sig haft möjlighet till det.

Mer om öppnandet i respektive verksamhet på jonkoping.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum