SKODA Sverige

Öppning av nya ŠKODA Center Göteborg

Dela

Under lördagen den 25 maj 2019 öppnade nya ŠKODA Center Göteborg. Den toppmoderna storsatsningen blir den första fullserviceanläggningen i Europa med ett nytt interiörkoncept och interaktiva och digitala säljstödsfunktioner som ska ge kunden en helt ny upplevelse.

Nya ŠKODA Center Göteborg ligger i Eklanda söder om Göteborg. Byggnationen som startade i april 2018 består av en yta på strax över 3000m2. Anläggningen har uppförts av Bygg-Göta AB som också står som ägare och Din Bil kommer ansvara för driften och verksamheten.

- Med en toppmodern och flexibel anläggning har vi möjlighet att både ta hand om den nuvarande bilflottan och framtidens elektrifierade bilar, säger Henric Sundin, Regiondirektör Din Bil Göteborg.

ŠKODA Center Göteborg storsatsar och har som målsättning att sälja 1600 nya och begagnade bilar per år. För att bemanna den nya anläggningen har 8 personer nyanställts och totalt kommer 18 personer arbeta där. I satsningen ingår även en ny verkstad och företaget räknar med att omsätta 12000 verkstadstimmar per år.

- Göteborgsområdet har den största ekonomiska tillväxten i Sverige och ŠKODA kommer med sitt fina och breda produktprogram att ta marknadsandelar kommande år. Det är därför naturligt för Din Bil att investera i mer kapacitet genom en ny anläggning för att möta den efterfrågan, säger Jens Wetterfors, VD Din Bil Sverige AB.

Invigningen av ŠKODA Center Göteborg ägde rum torsdagen den 23 maj och håller nu öppet för allmänheten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

SKODA Sverige
SKODA Sverigehttp://www.skoda.se

ŠKODA AUTO

  • grundades under den banbrytande perioden för bilen 1895, vilket gör ŠKODA till en av de äldsta biltillverkarna i världen
  • erbjuder fem huvudmodeller på den svenska marknaden: FABIA, SCALA, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ och SUPERB
  • levererade mer än 1,25 miljoner bilar till kunder över hela världen under 2018
  • har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. ŠKODA AUTO, i samarbete med gruppen, tillverkar och utvecklar oberoende bilar såväl som komponenter, motorer och växellådor
  • har verksamhet på tre platser i Tjeckien, tillverkning i Kina, Ryssland, Slovakien, Algerien och Indien huvudsakligen genom grupp-partnerskap, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala partners.
  • har över 35 000 anställda globalt och är aktiv på mer än 100 marknader
  • fortsätter framåt med övergången från att vara en traditionell biltillverkare till målsättningen att bli ett ”Simply Clever-företag för de bästa mobilitetslösningarna” som en del av ŠKODA 2025-strategin.

 

Följ SKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SKODA Sverige

ŠKODA SUPERB iV finns nu öppen för försäljning - samtidigt inleder företaget nytt samarbete19.9.2019 10:17:26 CESTPressmeddelande

I helgen hade SUPERB iV försäljningsstart och finns nu att beställa till ett från pris på 420 100 kr. Samtidigt startar produktionen av företagets första laddhybrid i Kvasiny. ŠKODA inleder även ett partnerskap med Bee Charging Solutions som innebär att alla som köper en laddbar bil får ett prisvärt erbjudande på en smart laddbox med installation.

Nya ŠKODA KAMIQ - nykomling i SUV-familjen27.8.2019 11:48:06 CESTPressmeddelande

ŠKODA adderar en tredje modell till sin framgångsrika SUV-portfölj för den europeiska marknaden. ŠKODA KAMIQ har de typiska fördelarna för segmentet som större markfrigång och högre säteshöjd, med smidigheten hos en kompaktbil. Med avancerade assistans- och infotainmentsystem, generöst utrymme och ett stort antal Simply Clever-funktioner uppfyller nya KAMIQ behoven för både familje- och livsstilsorienterade kunder i sann ŠKODA-design.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum