Statens servicecenter

Örebroarna ges kommunal och statlig service på samma plats

Dela

Örebro kommun och Statens servicecenter inleder den 25 april ett samarbete där samlad medborgarservice ges från stat och kommun på samma plats vid Näbbtorgsgatan 10 i Örebro. Nu går det att ansöka om föräldrapenning och samtidigt ställa barn i kö till förskola vid ett och samma tillfälle.

Kommunens kommunvägledare arbetar sida vid sida med statens servicehandläggare när kommunens servicecenter och Statens servicecenters servicekontor flyttat ihop. Besökarna kommer ges en personlig, samlad och digital service från stat och kommun i en gemensam lokal

– Samlokaliseringen skapar goda förutsättningar för att utveckla samarbetet vidare med medborgarnas bästa i fokus, säger Margareta Wall, kommunikationsdirektör, Örebro kommun.

Personlig service i ett digitalt samhälle

När samhällets service blir alltmer digital är en fysisk lokal att besöka ett viktigt komplement. Att stat och kommun samlar samhällsservicen bidrar till att minska det digitala utanförskapet.

– Det blir enklare för besökarna att bara behöva gå till en plats för att få hjälp med flera frågor samtidigt. Nu stärker och utvecklar vi medborgarservicen i Örebro genom mer samverkan mellan stat och kommun, säger Statens servicecenters generaldirektör Åsa Lindh.

Örebro kommun har via sitt servicecenter erbjudit kommunal service till medborgare och företagare sedan 2014.

Statens servicecenter har 119 servicekontor över hela landet, på vilka medborgare och företagare kan få vägledning i tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Utöver servicekontoret som nu flyttat till Näbbtorgsgatan 10 har Statens servicecenter ytterligare ett servicekontor i Örebro, i Vivalla på Argongatan 89 B.

Kontakt: 

Caroline Johansson Sjöwall
presskommunikatör
Statens servicecenter
010-4560811

Margareta Wall
kommunikationsdirektör
Örebro kommun
070-6811271

Om

Statens servicecenter bidrar till en effektiv och tillgänglig statsförvaltning. Vi levererar administrativa tjänster till andra myndigheter och även lokal statlig service till privatpersoner och företag. Fram till år 2023 utökar vi till 147 servicekontor.

Från den 1 juni 2019 driver vi de statliga servicekontoren dit privatpersoner och företagare kan vända sig för att få information och service kring tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten eller Skatteverket.

Följ Statens servicecenter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens servicecenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum