Stockholms stad

Orgelkonsert i Stadshuset på nyårsdagen

Dela

Fira det nya året med nyårsdagskonsert i Stadshuset! Den 1 januari 2018 klockan 14.00 och 16.00 är det återigen dags för de traditionsenliga orgelkonserterna.

Var och när?

Konserterna äger rum klockan 14.00 och klockan 16.00 i Blå Hallen i Stadshuset. Ingång sker via pelargången inne på Borgargården. Man går in från Hantverkargatan. Dörrarna öppnas klockan 13.30 respektive 15.30.

Gratis entré och fri placering – begränsat antal biljetter

Biljetterna är gratis och det är fri placering. Biljetter kan hämtas i Stadshusshopen från och med 27 december. Shopens öppettider är 8.30-16.30 med undantag för 29 december då den stänger 14.30 samt 31 december då den stänger klockan 14.00. Man kan hämta max fyra biljetter per person.

En tradition på nyårsdagen

Nyårsdagskonserterna med Stadshusorgeln i Blå Hallen är en tradition som har kommit till för att låta alla stockholmare få njuta av detta magnifika instrument, helt i enlighet med donatorn Oscar Hirschs intentioner. De första konserterna hölls redan på 1980-talet. Efter en tids uppehåll på grund av restaurering av instrumentet återupptogs konserterna år 2013, och har på senare år vuxit så pass i popularitet att det numera arrangeras dubbla konserter, en klockan 14 och en klockan 16.

Organister vid Nyårsdagskonserterna 2018 är Susannah Carlsson och Johannes Skoog

Läs mer om nyårsdagskonserten i Stadshuset på stockholm.se/orgelkonsert

Kontakter

Presskontakt:
Svante Hådell
Telefon: 08-508 290 68
E-post: svante.hadell@stockholm.se

Bilder

Ladda ned bild
Susannah Carlsson
Susannah Carlsson
Ladda ned bild
Johannes Skoog
Johannes Skoog
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum