Järfälla Kommun

Ormbacka i Järfälla fortsätter att utvecklas med nya småhus

Dela

I Ormbacka i södra Järfälla utvecklas småhusbebyggelse nära grönområden och kulturlandskap, shopping och kollektivtrafik. Via en markanvisningstävling vill Järfälla kommun nu få fram nästa bostadsaktör som ska ska bidra till utvecklingen av området som förväntas få en trevlig småstadskänsla.

Ormbacka har vackra omgivningar med gammalt kulturlandskap och betesmarker.
Ormbacka har vackra omgivningar med gammalt kulturlandskap och betesmarker.

Ormbacka i södra Järfälla ligger på gränsen mellan Skälby och södra Veddesta, någon kilometer från framtida tunnelbanan i Barkarby. Här planeras för den bostadstyp som efterfrågas mest just nu: småskalig bebyggelse med mindre flerbostadshus, en- eller tvåbostadshus samt radhus. Järfälla kommun vill med en markanvisningstävling få fram intressanta, varierade och småskaliga bostäder, gärna i trä, som smälter samman med det omkringliggande kulturlandskapet. Alla bostäder kommer att ha upplåtelseformen bostadsrätt eller äganderätt. Värden som eftersträvas:

  • Trähus
  • Småskalig bebyggelse
  • En- och tvåbostadshus
  • Småstadskänsla

– Ormbacka är perfekt beläget med närheten till natur, affärer, arbetsplatser och kollektivtrafik. De låga husen kommer att bidra med en mysig och trevlig småstadskänsla, men också ha en nära koppling till stadsmiljön runt Barkarby station och till Förbifart Stockholm bara ett par kilometer bort. Det finns idag en stor efterfrågan på villor och radhus i Järfälla och det är glädjande att vi nu kan möta den, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Bostäderna inom området Ormbacka B bidrar till att uppfylla kommunens åtagande enligt Stockholmsöverenskommelsen. Markanvisningstävlingen pågår under perioden 2021-10-07-2021-11-30.

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd.

Presskontakt, 070-002 49 59.

Tel:070-002 49 59

Bilder

Ormbacka har vackra omgivningar med gammalt kulturlandskap och betesmarker.
Ormbacka har vackra omgivningar med gammalt kulturlandskap och betesmarker.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum