Örnsköldsviks Kommun

Örnsköldsvik värd för konferens om arbete i aktivitetsbaserade kontor

Dela

Den 28-29 november hålls konferensen ”Arbete i aktivitetsbaserade kontor” i Örnsköldsvik. Medverkar gör de främsta forskarna inom kontorsforskning i Sverige.

Den 28-29 november hålls konferensen ”Arbete i aktivitetsbaserade kontor” i Örnsköldsvik. De främsta forskarna inom kontorsforskning i Sverige medverkar och de drygt 100 anmälda deltagarna från hela landet kommer att få ta del av det senaste från forskningen och praktiska erfarenheter från olika organisationer.

Konferensen vänder sig till personer som arbetar med företagshälsovård, personalfrågor, fastighetsplanering, arkitektur, inredningsdesign eller till alla som arbetar i en organisation som överväger att gå över till aktivitetsbaserad kontorsmiljö.

Allt fler arbetsplatser väljer idag att införa papperslösa kontor med aktivitetsbaserat arbetssätt där man inte har någon egen fast arbetsplats. Viktiga frågor är förstås hur arbetsmiljö, produktivitet och hälsa påverkas och hur man rent praktiskt ska genomföra förändringen för att få ett så bra resultat som möjligt.

Konferensen äger rum på Arken konferns (lokal Pinassen), Inre hamnen i Örnsköldsvik . Deltagarna kommer även att få en visning av Örnsköldsviks kommuns stadshus Kronan.

Arrangörer är Örnsköldsviks kommun, Umeå universitet och Arbets- och miljömedicin vid Västerbottens läns landsting.

För detaljerat program gå in på aktivakontor.nu

Media hälsas varmt välkomna. Det finns goda möjligheter till intervjuer under konferensen.

 

Nyckelord

Kontakter

Elisabeth Österlund Chef för konsult- och serviceförvaltningen Örnsköldsviks kommun 0660-888 68, 070-228 83 24, elisabeth.osterlund@ornskoldsvik.se

Lisbeth Slunga Järvholm Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin Umeå universitet 090-785 24 54, 070-568 52 58, lisbeth.slunga-jarvholm@umu.se

Länkar

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum