Örnsköldsviks Kommun

Örnsköldsviks kommun informerar med anledning av snöovädret

Dela

Snöovädret över länet väntas hålla i sig hela torsdagen och en fram till fredag eftermiddag. Så här påverkas verksamheter i Örnsköldsviks kommun i nuläget.

Skolor, förskolor
Skolorna i Örnsköldsviks kommun håller öppet för de elever som har möjlighet att ta sig dit om inget annat meddelats från skolan. Detta eftersom förutsättningarna kan skilja från plats till plats. I de fall delar av enheterna håller öppet för de barn och föräldrar som inte nåtts av besked eller kunnat ordna annan lösning sker informationen internt mellan enhet och berörda familjer.

Följande grundskolor håller stängt:
Banafjäl. 
Idbyn
Sidensjöskolan
Skorpedskolan
Köpmanholmenskolan stänger efter lunch på grund av personalbrist
Själevadskolan, åk 7-9 stänger efter lunch på grund av personalbrist.

Följande förskolor håller stängt:
Sidensjö förskola
Skorpeds förskola

Ny information om skolornas öppethållande under fredagen väntas klockan 14:00, idag torsdag.

Information om skolbussar finns på Din Turs webbplats.

Idrottsanläggningar
Kommunens idrotts- och träningsanläggningar samt simhallar är stängda. Paradiset håller öppet.

Sophämtning
För information om sophämtning, se Mivas webbplats www.miva.se

Busstrafik
All kollektivtrafik med buss – landsbygdstrafik, tätortstrafik, skolbuss i länet är ii nuläget nställd. Följ Din Turs webbplats för uppdaterad information. www.dintur.se

YTTERLIGARE INFORMATION
Tjänsteman i beredskap 0660 - 787 50

Nyckelord

Kontakter

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

Pressinbjudan – så ska partnerskap ge vetenskapligt lyft inom Örnsköldsviks kommunkoncern21.3.2019 08:02:00 CETPressinbjudan

I samband med signering av partnerskap mellan Örnsköldsviks kommun och Mittuniversitetet (26 mars) respektive Umeå universitet (8 april) är media välkomna att ta del av hur det samarbete som inleds ska bidra till vetenskapligt baserad verksamhetsutveckling inom Örnsköldsviks kommunkoncern. För universiteten innebär samarbetet konkreta utmaningar för akademisk forskning och en ökad närvaro i samhället.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum