Örnsköldsviks Kommun

Örnsköldsviks kommun tackar markägare

Dela

Markägare som upplåter privat mark till det rörliga friluftslivet uppmärksammas med hockeymatch.

Rastplats på Vikbottberget, Örnsköldsviks kommun
Rastplats på Vikbottberget, Örnsköldsviks kommun

Örnsköldsviks kommun har vid tre tillfällen fått utmärkelsen Sveriges friluftskommun. Allt fler besökare lockas till vår fantastiska och unika natur, som erbjuder stora möjligheter till aktiviteter och utflyktsmål, både i skärgård och på land.

För att tacka alla markägare som upplåter mark till kommunens leder, rastplatser, vindskydd m.m. och därmed bidrar till ett rikt friluftsliv bjuder Örnsköldsviks kommun, tillsammans med Höga Kusten Destinationsutveckling in markägare till en hockeymatch i Fjällräven Center 5 februari 2020.

-Örnsköldsviks kommun har tusentals markägare som alla ställer sin mark till förfogande. Vi vill med denna inbjudan visa vår stora tacksamhet och hoppas att så många som möjligt vill komma och träffa oss och heja fram Modo till en vinst, säger Mikael Vestman, friluftskonsulent, Örnsköldsviks kommun.

Höga kusten är en av Sveriges snabbast växande destinationer där antalet gästnätter ökat med 56 procent mellan 2010 och 2018.

-Naturturismen är en stor tillgång och betyder oerhört mycket för Höga kusten. Att våra markägare tillgängliggör naturområden för våra turister och medborgare är en viktig möjliggörare för att utveckla friluftslivet¸ öka områdets attraktionskraft som besöksmål och skapar i en förlängning fler arbetsställen inom besöksnäringen, säger Cecilia Lideskog, utvecklingsstrateg, Höga Kusten Destinationsutveckling.

Nyckelord

Kontakter

Mikael Vestman, friluftskonsulent, Örnsköldsviks kommun 0660-886 05, 070-19176 37

Mia Karlsson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070-3602405

Bilder

Rastplats på Vikbottberget, Örnsköldsviks kommun
Rastplats på Vikbottberget, Örnsköldsviks kommun
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum