Catawiki

OS-fackla signerad av Dalai Lama auktioneras ut till förmån för utsatta barn

Dela

En av världens mest kända OS-facklor auktioneras nu ut på auktionssajten Catawiki. Facklan är unik i sitt slag och signerades av Dalai Lama inför vinter-OS 2006. Auktionen väntas landa på närmare en miljon kronor och pengarna kommer att gå till socialt utsatta barn.

I samband med den 23:e upplagan av vinter-OS som nu gått av stapeln i Pyeongchang, Sydkorea, startade budgivningen på auktionssajten Catawiki av ett objekt som tidigare närvarat under vinterspelen.

Objektet är en fackla som inför vinter-OS i italienska Turin 2006 signerades av självaste Dalai Lama. Förutom sin autograf skrev Dalai Lama även en önskning om att alla människor ska få leva i lycka.

Facklan såldes därefter till förmån för välgörenhet och är nu den återigen aktuell för samma goda syfte. Det vinnande budet på facklan kommer att gå till den italienska organisationen Sidare Association O.n.l.u.s., som jobbar för att ge stöd i form av utbildning och bättre levnadsvillkor till barn från Indien, Nepal och Tibet.

Högsta bud ligger i skrivande stund på 100 000 kronor och auktionen går att följa här.

Facklan är en del av en större samling auktioner med kopplingar till de Olympiska spelen, med bland annat ett inramat foto signerat skidåkaren Alberto Tomba och en sko signerad kortdistanslöparen Usain Bolt. Auktionen i sin helhet går att följa här till och med lördag den 24 februari.

Kontakter

Ivana Gagula, Marketing Specialist Nordics, I.gagula@catawiki.com, 073 067 57 10

Bilder

Länkar

Om

CatawikiCatawiki är ett nätauktionshus med ambitionen att göra speciella objekt tillgängliga globalt. Varje auktion övervakas av en hängiven auktionsexpert och vi arbetar utan konsignation, vilket gör tjänsten snabb och enkel att använda. Med 14 miljoner besökare per månad når våra veckovisa onlineauktioner en stor publik så att tusentals ovanliga, sällsynta och speciella objekt kan byta ägare världen över. Catawiki har över 500 anställda i sju länder och sajten finns tillgänglig på 16 språk. Se vårt utbud av auktioner på www.catawiki.se.

Följ Catawiki

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Catawiki

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum