Svenska Brottningsförbundet

OS-kval i Brottning

Dela

På fredag börjar resan mot Tokyo för Sju svenska brottare när det europeiska OS-kvalet drar i gång i Budapest. Två platser står på spel i respektive viktklass.

Sju brottare kommer att representera Sverige när det Europeiska OS-kvalet avgörs i Budapest i helgen. Sedan tidigare har två svenskar kvalificerat sig för OS i Tokyo: Alex Kessidis på herrsidan och Henna Johansson på damsidan.  


Kvalet är den första av två återstående möjligheter att säkra en OS-biljett, där sista chansen är världskvalet i Sofia 7-10 maj. Två platser står på spel vid respektive tillfälle, vilket innebär att det är finalplats som gäller för kvalifikation. 

Den svenska truppen i Budapest består av fyra herrar och tre damer. Bland de kallade finns två tidigare olympier: Zakarias Berg, EM-medaljör i 87 kg och Sofia Mattsson, flerfaldig Europamästare och bronsmedaljör från OS i Rio de Janeiro. Samtliga svenskar har visat god form under vintern och uppges vara laddade inför uppgiften. Enda bakslaget kom på tränarsidan, när damernas förbundskapten Sara Eriksson testade positivt för corona i fredags. Hon kommer därför missa kvalet i Budapest. Den Svenska staben har hela tiden haft en beredskap redo om någon i truppen skulle testa positivt för Covid och man känner sig trygg med den stab som kommer befinna sig i Budapest. 

Damernas OS-kval inleds på fredag 11.00. Semifinalerna, som alltså är direkt avgörande, startar 18.00 svensk tid. Det svenska laget består av följande brottare: 

50 kg: Jonna Malmgren 
53 kg: Sofia Mattsson 
57 kg: Johanna Lindborg  

Tränare: Patrik Magnusson och Cornelia Kronwall 
Fysio: Ingemar Gannby
 

Herrarnas turnering inleds på lördag 11.00, med semifinaler 18.00. Sveriges trupp består av: 

60 kg: Ardit Fazljija 
67 kg: Daniel Soini 
87 kg: Zakarias Berg 
97 kg: Pontus Lund

Tränare: Zigmunds Jansons och Jimmy Samuelsson  

Fysio: Ingemar Gannby

Om

Svenska Brottningsförbundet
Svenska Brottningsförbundet
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.swedewrestling.se

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum