Brynäs IF

OS-medaljör klar för Brynäs IF — Evelina Raselli ansluter säsong ut

Dela

OS-brons, VM-brons och fyra schweiziska mästerskap. Nu är Evelina Raselli klar för Brynäs IF. — Det är en vinnare som kommer hit, säger damansvarig Erika Grahm.

Evelina Raselli klar för Brynäs IF.
Evelina Raselli klar för Brynäs IF.

27-åriga Evelina Raselli debuterade i det schweiziska seniorlandslaget säsongen 2010/11. Sedan dess har hon varit bofast där och bland annat hunnit med att ta ett OS- och ett VM-brons.

Nu lämnar hon för första gången spel i hemlandet och har skrivit på ett kontrakt med Brynäs, som sträcker sig över resten av säsongen.

— Evelina har spelat i landslaget i nästan tio år. Hon är väldigt rutinerad, har varit med på en hög nivå länge och vet vad som krävs för att vara en toppspelare på den här nivån, säger Erika Grahm, damansvarig.

Genom landslaget känner Raselli Brynässpelarna Sarah Forster och Lara Stalder.

— Vi har bara fått bra vitsord gällande henne. Även jag har bra koll på henne från landslagssammanhang och jag har mött henne många gånger. Vi får hit en tvåvägscenter som har sin styrka i defensiven men som också har gjort många poäng de senaste säsongerna.

De två senaste säsongerna har Raselli spelat med SC Reinach där hon gjort 52 (30+22) poäng på 29 matcher, inklusive slutspel. Totalt under sin karriär har hon gjort 368 (180+188) poäng på 275 matcher i schweiziska högstaligan.

— Med sin rutin och erfarenhet ska hon vara en ledande spelare här hos oss. Hon är en lagspelare som är ambitiös både på och utanför isen. Det är en vinnare som kommer hit, och hon kommer bidra med vinnarkultur.

En lucka uppstod i truppen när Melissa Samoskevich i samråd med Brynäs valde att resa hem till USA av personliga skäl (lägg till länk). Den luckan fylls nu av Raselli.

— I den typen av situationer måste man i första hand se till människan. Vi har kontakt med Melissa, hon mår mycket bättre idag och det är det viktigaste. Men sedan hon försvann har det sportsligt funnits en lucka. När vi haft några spelare borta har vi känt att vi varit sårbara, så värvningen av Evelina är också ett led i att bredda truppen, säger sportdirektör Andreas Dackell.

Värvningen av Samoskevich finansierades delvis genom våra supportrars insamling ”Fansens värvning”. När hon reste hem återstod en del av potten, vilket nu underlättat i värvningen av Raselli.

— Vi hade 50 000 kronor i Fansens värvning till SDHL. Hälften av den summan gick till värvningen av Melissa. De resterande 25 000 kronorna väljer vi nu att lägga på Evelina. Vi tror på henne och att hon kommer hit och gör oss till ett bättre lag, säger Dackell.

För Rasellis del blir det första gången hon spelar med ett klubblag utanför Schweiz.

— Jag har hört mycket gott om organisationen, laget och ligan från Lara och Sarah så när Erika kontaktade mig och berättade mer om Brynäs och möjligheterna som finns för en kvinnlig hockeyspelare blev jag väldigt förväntansfull, säger Raselli, och fortsätter:

— Det är en ära att få chansen att spela i Brynäs och jag känner att det här är rätt ställe för mig att utvecklas. Jag vill växa som spelare och person. Jag vet att det är hög klass på SDHL och jag ser fram emot att komma igång.

Under VM i våras gjorde Raselli två mål. Med det bäst i Schweiz.

— Jag är en lagspelare och jag försöker hjälpa laget oavsett vilken situation eller roll de behöver mig i. Jag tävlar alltid, jobbar hårt varje byte och jag hoppas jag kommer kunna bidra till Brynäs med min arbetsmoral och vilja. Jag älskar att vinna och vill avsluta säsongen på ett så bra sätt som möjligt, säger Raselli.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Evelina Raselli klar för Brynäs IF.
Evelina Raselli klar för Brynäs IF.
Ladda ned bild

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

Så hjälper Brynäs IF och En bra start till i samhällsfrågor under Coronakrisen2.4.2020 08:01:00 CESTPressmeddelande

Coronakrisen utmanar samhället – och behöver samverkan för att hjälpa till med de situationer som uppstår. Brynäs IF och En bra start samt partners kommer därför arbeta tillsammans med Matakuten och Gävle kommun. — Vår strategi blir att hjälpa och förstärka andra etablerade samhällsaktörer i det de gör, säger Johan Cahling, Brynäs IF:s direktör för varumärke och hållbarhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum