Apollo

OS-medaljörerna Therese Alshammar och Spiros Gianniotis inviger Apollos olympiska pool på Kreta

Dela

I samband med att den svenska OS-truppen förbereder sig inför de 23e olympiska vinterspelen i Sydkorea på Apollos sportanläggning Cavo Spada på Kreta, tas det första spadtaget för anläggningens olympiska pool.

OS-medaljörerna Therese Alshammar och Spiros Gianniotis. Foto: Henrik Kindgren
 

Det första spadtaget för den nya olympiska poolen tas den 16 maj av den grekiska OS-silvermedaljören Spiros Gianniotis och svenska flerfaldiga medaljören Therese Alshammar. 50-meterspoolen håller olympisk standard och är en del av den infrastruktur som anläggningen kontinuerligt utvecklar för såväl elitidrottsmän som motionärer.

- Vi är oerhört stolta över att den svenska OS-truppen förlägger sitt träningsläger på Cavo Spada, det visar att anläggningen håller hög kvalitet. När vi nu kompletterar med en 50-metersbassäng i OS-klass, är det ett mycket fint tillskott i vårt allt mer populära sportprogram som riktar sig till de breda träningsgrupperna, säger Peter Browall, Apollos Sverigechef.

Den Olympiska poolen kompletterar redan befintliga faciliteter så som ett utomhusgym - Mediterranean Olympic Gym, välutrustat inomhusgym samt, tennisbanor och gruppträningsytor. Poolen är klar till våren 2018 och den nya Kretasäsongen öppnar.

- En 50-meters träningspool kommer göra stor skillnad för anläggningen. Det innebär att klubbar och landslag kan resa till Kreta redan från tidig april in till november. Det finns ett stort behov av pooler i riktigt bra klimat och det kommer Cavo Spada och Apollo kunna erbjuda. Flygresan till Kreta är kort och avstånden på hotellet små. Det här blir en perfekt bas för både simmare och triathleter, säger Peter Reinebo, truppchef på Sveriges Olympiska Kommittee.

-Cavo Spada Resort har inför Olympic Camp genomgått en uppgradering av infrastruktur och utrustning för att hålla en hög olympisk träningsstandard, en nivå som krävs för att husera toppskiktet av elitaktiva. Hotellet står nu redo att välkomna alla nivåer av gäster oavsett om det är en vanlig motionär eller elitidrottare. Med en 50-metersbassäng kan vi även erbjuda triathleter och simmare en komplett helhetsanläggning med bra infrastruktur, utrustning i världsklass, god och näringsrik mat samt rena fräscha rum med bekvämt avstånd till allt, säger Daniel Giray, nordisk sportchef på Apollo.

Läs mer om samarbetet: http://www.apollo.se/resor/traningsresor/apollo-stodjer-svenska-os-truppen

Bilder, film och livesändningar uppdateras kontinuerligt på:

Instagram @apollosportssverige

Facebook @ApolloSportsSverige   

För mer information, kontakta gärna

Daniel Giray, tel 0769-47 48 52

Nordic Product manager sports, Apollo

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, kryssningar och rundresor. Flexibla resepaket där du själv väljer stad eller strand och hur länge du vill vara borta ingår även det i erbjudandet. Apollo i Sverige, Danmark, Norge och Finland tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna; Golf Plaisir, Lime Travel samt träningsanläggningen Playitas på Fuerteventura bildar Apollo Travel Group. Apollo Travel Group har närmare 900 medarbetare och 1 miljon resenärer till resmål i hela världen. www.apollo.se

Nyckelord

Bilder

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Bachelor i romantikens Grekland – i samarbete med Apollo13.12.2018 06:45Pressmeddelande

I år har tv-programmet ”Bachelor – när leken blev allvar” utspelat sig i romantikens Grekland, närmare bestämt i Epirus-regionen med omnejd: Parga, Sivota, Ioannina och Zagoria – detta i samarbete med Apollo. Under hösten har tittarna fått följa årets bachelor David Möller i hans jakt på kärlek, på spännande utflykter och dejter i magiska miljöer i nordvästra Grekland. Kommande vecka är det dags för den spännande upplösningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum