Afa Försäkring

Osannolika jobb inom kommun och region i Afa Försäkrings nya kampanj

Dela

Nu släpper Afa Försäkring nya filmer för att öka kännedomen om de kollektivavtalade försäkringarna. I filmerna pratar karaktärer med yrken som är mindre sannolika inom kommun och region, om att vara försäkrad via jobbet.

Afa Försäkring försäkrar alla anställda inom kommun och region via kollektivavtalet, så att de kan få ersättning om de blir sjuka. Eller skadar sig på jobbet. Men långt ifrån alla har koll på sina kollektivavtalade försäkringar. Det vill Afa Försäkring tillsammans med de fackliga parterna AkademikerAlliansen, OFR och Kommunal, ändra på.

I den nya kampanjen låter man fiktiva karaktärer med yrken som popstjärna och influencer-tvillingar, prata om hur det hade varit om de haft samma jobb men inom kommun och region. Då hade de haft kollektivavtalade försäkringar.

Kampanjen är gjord av anr+1 och kommer att gå i TV4Play, sociala medier, m fl. Filmerna är producerade av FLX och regisserade av Bill Schumacher.

Kampanjen är den sjätte i raden inom det övergripande konceptet Intressant vetande. Sedan konceptet lanserades har kännedomen om de kollektivavtalade försäkringarna ökat stadigt.

– Novus-mätningar visar att de som upplever att de har koll på sina kollektivavtalade försäkringar har ökat från 15 procent till 27 procent. Det är något vi är stolta över och det visar att vi helt klart är på rätt spår med kampanjen, säger Johan Ljungqvist, kommunikationsdirektör på Afa Försäkring.

Arbetsgrupp
Carl Almquist, AD, anr+1
Hampus Mattsson, Copy, anr+1
Andreas Lönn, CD, anr+1
Barbro Långjuth, produktionsledare, anr+1
Anna Celay, projektledare och strateg, anr+1

FLX, produktionsbolag
Bill Schumacher, regissör

Johan Ljungqvist, beställare, Afa Försäkring
Camilla Kinnarinen, projektledare, Afa Försäkring

Se filmerna här:

Popstjärna
https://youtu.be/RhOh9Ykh1zU

Influencer-tvillingar
https://youtu.be/QU5b4PrGYiU

För mer information kontakta:

Johan Ljungqvist, kommunikationsdirektör på Afa Försäkring: johan.ljungqvist@afaforsakring.se,
0702-20 05 13
Camilla Kinnarinen, projektledare på Afa Försäkring: camilla.kinnarinen@afaforsakring.se, 0708-16 40 21
Linda Harling, presskommunikatör på Afa Försäkring: linda.harling@afaforsakring.se, 0730-96 35 12

Om kollektivavtalade försäkringar:
Cirka 4,9 miljoner människor, eller 90 procent av alla anställda i Sverige, har en eller flera kollektivavtalade försäkringar hos Afa Försäkring. Försäkringarna är ett resultat av förhandlingar mellan fackförbund och arbetsgivare. 10 av 10 som arbetar i kommuner och regioner har försäkring vid sjukdom och arbetsskada hos Afa Försäkring. Ta reda på mer om försäkringarna på afaforsakring.se/intressantvetande

Om de centrala fackliga organisationerna:
AkademikerAlliansen är en organisation för förhandlingssamverkan på den kommunala och landstingskommunala sektorn mellan 17 Sacoanslutna förbund. Kommunal är en fackförening med över en halv miljon medlemmar och finns i fler än 230 yrken i kommuner, regioner och privat sektor. Offentliganställdas Förhandlingsråd, OFR, är en uppdragsstyrd förhandlingsorganisation för 14 fackförbund inom offentlig sektor, varav åtta förbund organiserar medlemmar inom kommun- och regionsektorn.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Afa Försäkring
Afa Försäkring9 av 10 är försäkrade genom jobbet. Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar människor i privat näringsliv, kommuner och regioner. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. www.afaforsakring.se

Följ Afa Försäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Afa Försäkring

Almedalsverkstan öppnar igen – för ett friskt och tryggt arbetsliv20.6.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kollektivavtalet – allas älskare, ingen älskling, att skapa ett hållbart arbetsliv och urban kvartersutveckling är några av de ämnen som uppmärksammas i Almedalsverkstan 4–6 juli under politikerveckan i Almedalen. Efter två års uppehåll är det nu äntligen dags igen för Afa Försäkring, Alecta och AMF att öppna upp portarna till Almedalsverkstan och ett fullspäckat program under det gemensamma temat ”för ett friskt och tryggt arbetsliv”.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum