Svenska Bandyförbundet

Oscar Jonsson är ny assisterande förbundskapten för P21-landslaget

Dela

Oscar Jonsson, tidigare spelare och tränare i bland annat Edsbyn, har utsetts till ny assisterande förbundskapten för P21 och kommer därmed ingå i ledarstaben kring förbundskapten Pierre Roos.

Foto: Edsbyns IF / privat
Foto: Edsbyns IF / privat

Oscar Jonsson har spelat bandy så länge han kan minnas och spelade i Ljusdal fram till år 2000 då han flyttade till Stockholm och bytte klubb till Hammarby. 2009 flyttade han hem till Ljusdal igen och spelade där i fem år mellan 2010-2015. Han avslutade sin spelarkarriär med två säsonger i Edsbyn med vilka han vann SM-guld 2017. Oscar Jonsson vann även SM-guld som tränare med Edsbyn 2020.

– Det ska bli spännande och inspirerande att komma in i den här rollen och få jobba tillsammans med förbundet, säger Oscar Jonsson. Det är väldigt speciellt att jobba med spelarna just när de är runt 20 år. De är unga men spelar ändå på elitnivå. Framåtandan och viljan att lära sig samtidigt som de är så duktiga är riktigt häftigt att se.

Närmast på agendan står att ta ut den trupp som ska representera Sverige vid den  kommande VM-turneringen i Finland i januari 2022.

– En av få medaljer som jag själv inte har ett VM guld, men nu har jag chans att få det, säger Oscar Jonsson och skrattar.

Förbundskapten Pierre Roos ser fram emot att få jobba tillsammans med Oscar Jonsson.

– Jag tycker att det känns kul att Oscar vill vara med och det känns spännande att lyfta in honom i det vi har nu. Han har en gedigen bakgrund som spelare och ledare och vår syn på hur bandy ska spelas och hur vi ska jobba med de unga spelarna går hand i hand, säger Pierre Roos. Dessutom är han duktig på att coacha individuellt och hjälpa spelarna utifrån deras roller. Han kommer att kliva in med en härlig energi som kommer att göra att gruppen och individerna mår bra, avslutar Pierre Roos.

Kontakter

Oscar Jonsson
Assisterande förbundskapten P21
+46 72-142 88 25

Bilder

Foto: Edsbyns IF / privat
Foto: Edsbyns IF / privat
Ladda ned bild
Foto: privat
Foto: privat
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt. 

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum