Huddinge Kommun

Oskar Korsár – ”Dagarna går” - Ny utställning på Fullersta Gård

Dela

Fullersta Gård i Huddinge är glada att kunna presentera utställningen ”Dagarna går” med Oskar Korsár. Utställningen innehåller teckningar och skulpturer från de senaste tjugo åren av konstnärens produktion. Flera av verken har tidigare inte visats i Sverige. Lördagen den 19 augusti kl.12.00–16.00 är det vernissage. Utställningen invigs kl. 13.00 av Anneli Fällman, kultur- och fritidsdirektör i Huddinge kommun. Då är också Oskar Korsár på plats.

Oskar Korsár är född 1977 och utbildad vid Konstfack. Efter avslutade studier 2001 anlitades han flitigt som illustratör av bland andra Dagens Nyheter, Bonniers Litterära Magasin och tidskriften Darling. Med en säregen teckningsstil, fantasifullhet och inslag av mörk humor lade Korsár här grunden till det som skulle komma att bli ett signum för hans mer fria skapande. I hans bilder samsas dikt och dröm med betydelsebärande detaljer som refererar till historien och populärkulturen.

Oskar Korsár bor och arbetar i Berlin och har de senaste åren ägnat sig åt främst skulptur. Fullersta Gård visar några av dessa. Han har ställt ut både i Sverige och internationellt och är representerad i Moderna Museets samling. Han var senast aktuell på Borås Konstmuseum och Prins Eugens Waldemarsudde i samband med att han tilldelats Åke Andréns konstnärstipendium.

Utställningen pågår till den 5 november på Fullersta gård, Fullersta gårdsväg 18 i Huddinge.

För mer information kontakta:

Peter Bergman, chef Fullersta gård, 08-535 317 25, peter.bergman@huddinge.se

Ulrika Lamberth, PR-ansvarig Huddinge kommun, 08-535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med mer än 100 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Nyckelord

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum