Upplands Väsby kommun

Oskar Weinmar (M) vald till ny ordförande i kommunstyrelsen

Dela

Oskar Weinmar (M) valdes till kommunstyrelsens ordförande vid ett extrainsatt kommunfullmäktige på tisdagskvällen. Han efterträder därmed Mathias Bohman (S).

I och med tisdagskvällens val tillträder ett minoritetsstyre som består av Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Väsbys bästa. Partierna som tillsammans kallar sig för Väsbyalliansen har 25 av 51 mandat i kommunfullmäktige.

Genom votering beslutades att kommunstyrelsen ska bestå av 15 ordinarie ledamöter och 15 ersättare. Därmed godkändes också de ledamöter som ska ingå i kommunstyrelsen.

Efter en sluten votering om ordförandeposten fastslogs att Oskar Weinmar (M) fått fler röster än Mathias Bohman och därmed blir ny ordförande. Till vice ordförande valdes Maria Fälth (KD) och till 2:e vice ordförande valdes Mathias Bohman.

Till kommunalråd i det nya styret valdes

Oskar Weinmar (M)

Roland Storm (VB)

Maria Fälth (KD)

Ann-Christin Frickner (C)

Margareta Hamark (L)

Mathias Bohman (S) valdes till oppositionsråd.

Nästa kommunfullmäktige äger rum 19 november.

Kontakter

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum