Apollo

Ostadigt majväder – då bokar svenskarna resor

Dela

Bokningstakten för 2019 års sommarresor har varit långsam jämfört med föregående år men de senaste veckorna har trenden vänt. Det ostadiga majvädret har gjort sitt och Apollos bokningar ökar nu med 20 procent i jämförelse med samma period förra året – då solen strålade över hela Sverige.

Det är ingen myt att vädret påverkar svenskarnas resemönster – 2018 års rekordvarma sommarväder hade en enorm inverkan på hur svenskarna valde att spendera sina semesterdagar, detta till skillnad mot den kalla sommaren 2017 då flera stora researrangörer rapporterade säljrekord.

De senaste veckorna ser Apollo en ökning av bokningar med 20 procent och då framförallt de kommande avresemånaderna. Apollo har inte varit ensamma om att påverkas av minnet från förra sommaren, som gjort att många väntar längre med att boka sin sommarsemester, men de senaste regnveckorna har det vänt – vi soltörstande svenskar vågar inte vänta längre.

– Inom resebranschen sägs det att för varje millimeter som det regnar på midsommar så ökar priserna med 100 kronor och det ligger något i det, vädret har en enorm inverkan på efterfrågan. Generellt skulle jag säga att det alltid är bäst att vara ute i god tid för att få tag på de bästa resorna och hotellen då priserna stiger i takt med efterfrågan. Något som många trots allt verkat ha tagit till sig inför vintern då dessa bokningar redan nu har tagit fart, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.

Apollos mest populära resmål sommaren 2019:

  1. Parga 
  2. Skiathos 
  3. Samos 
  4. Karpathos 
  5. Kreta 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Apollo fortsätter satsa i Norden – öppnar sitt första Mondo Local-hotell27.5.2020 07:03:00 CESTPressmeddelande

Idag lanserar Apollo Nordens första Mondo Local-hotell i samarbete med Hooks Herrgård i Småland. I hotellkonceptet Mondo Local samlas Apollos hotell med lokal förankring och ett personligt ägarengagemang. Researrangören har tidigare denna månad presenterat flera satsningar i Norden - först ut etablerades Apollo Sports på den svenska marknaden och för cirka en vecka sedan lanserades det första familjehotellet, Apollo Mondo Family, Riviera Strand i Båstad.

Apollo öppnar sitt första koncepthotell i Norden: Apollo Mondo Family i Båstad15.5.2020 09:34:01 CESTPressmeddelande

Idag lanserar Apollo sitt allra första Apollo Mondo Family hotell i Norden, i samarbete med Hotel Riviera Strand - en del av Gram Hotels. Hotellet blir en del av Apollos familjekoncept. Detta är andra steget i en långsiktig strategi för att etablera semesterupplevelser inom Norden. Redan förra veckan släppte researrangören nyheten om Apollo Sports etablering i Sverige. Fler nordiska nyheter kommer att presenteras inom kort.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum