Patent- och registreringsverket

Östergötland störst i Sverige på mekaniska specialmaskiner

Dela

Ny statistik från Patent- och registreringsverket, PRV, visar att Östergötland toppar listan med flest patentansökningar inom mekaniska specialmaskiner.

Östergötland hamnar överst av samtliga län i Sverige på listan över antal ansökningar inom teknikområdet mekaniska specialmaskiner. Det är Väderstad-verken som står för de flesta patentansökningarna inom området.

Tisdag den 28 mars besöker PRV Linköping. Inför besöket har vi tagit fram ny statistik för Östergötland. Förutom att Östergötland ligger i topp inom mekaniska specialmaskiner har vi spännande statistik som visar hur många privatpersoner från Östergötland som har sökt patent de senaste åren, och hur många patent-, varumärkes och designansökningar som kom in till PRV från Östergötland 2016.

Emelie Embretsen Ekmark, varumärkeshandläggare på PRV, är på plats i Linköping och träffar er gärna för att berätta om värdet av patent, varumärken, design och andra immateriella tillgångar. Vår chefscontroller Mattias Arvidsson kommenterar och förklarar gärna statistiken via telefon.

Nyckelord

Kontakter

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV (Patent- och registreringsverket) är myndigheten för immateriella rättigheter i Sverige. Vi arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant för att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum