Umeå kommun

Östra Fabriksvikens industriområde i Hörnefors utvecklas vidare  

Dela

Under 2022 planeras en fortsättning av Östra Fabriksvikens industriområde. En ny gata och ny teknisk infrastruktur ska göra det möjligt att utveckla området vidare. Fem industritomter finns till försäljning inom området.

Östra Fabriksvikens industriområde i Hörnefors.
Östra Fabriksvikens industriområde i Hörnefors.

– Utbyggnaden är ett steg i att säkerställa att kommunen fortsatt kan erbjuda verksamhetsmark i Hörnefors. Det i sin tur möjliggör fortsatt tillväxt och företagsamhet, säger Janet Ågren (S), ordförande i kommunstyrelsens planeringsutskott. 

Det finns totalt sju industrifastigheter i området varav två redan är sålda. De fem fastigheterna som finns kvar att sälja utgör totalt cirka 17 600 kvadratmeter och ägs av Umeå kommun. I dagsläget finns det en markanvisning tecknad i området. 

Under 2022 planeras en upprustning av den grusväg som går genom området, tillbyggnad av en ny gata i sydöstra delen av planområdet samt utbyggnad av teknisk infrastruktur. Projektering kommer ske under våren 2022 och utbyggnad av infrastruktur påbörjas hösten 2022. Totalt är det cirka 400 meter gata som ska byggas och kostnaderna för detta beräknas till cirka 6 miljoner kronor. Projekteringskostnaderna beräknas uppgå till cirka 500 000 kronor. 

Mer information:
Janet Ågren (S)
ordförande i kommunstyrelsens
planeringsutskott
Umeå kommun
070-610 47 85
janet.agren@umea.se

Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Östra Fabriksvikens industriområde i Hörnefors.
Östra Fabriksvikens industriområde i Hörnefors.
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum