Switzerland TourismSwitzerland Tourism

ÖTILLÖ Swimrun, i Engadin Schweiz 7-8 juli

Dela

ÖTILLÖ Swimrun World Series fortsätter med loppet som startade hela den internationella expansionen av Swimrun-rörelsen 2014. Loppet går av stapeln i Engadindalen i Schweiz, den 8 juli 2018. Tävlingen attraherar lag från 24 nationer och totalt 360 personer, 180 lag, är anmälda till söndagens lopp. Engadindalen präglas av fantastiska vandringsleder att springa på och orörda bergsjöar att simma i, allt på cirka 1800 meter över havet.

ÖTILLÖ Swimrun Engadin

För fem år sen hade ÖTILLÖ Engadin som mål att ge Swimrun-rörelsen en internationell plattform och nu i och med dess femte upplaga har ÖTILLÖ Swimrun blivit en av världens snabbast växande uthållighetssporter.

Engadindalen blir det fjärde stoppet i 2018-års ÖTILLÖ Swimrun World Series och i och med det, den sista tävlingen där lag kan kvalificera sig till 2018 ÖTILLÖ Swimrun World Championship. Tävlingen attraherar lag från 24 nationer och totalt 360 personer, 180 lag, är anmälda till söndagens lopp den 8 juli.

Några av de bästa swimrun-lagen i världen kommer att jaga den eftertraktade Golden Bib och anta utmaningen att vinna sex ÖTILLÖ-tävlingar i rad och prispengar på 33 000 € per kategori. Två av lagen, Team Garmin (Sverige) och Team Thule Crew (Sverige/Tjeckien) i mixed kategorin, har nu vunnit varsin kategori tre gånger i rad. Frågan är om dem kommer att bemästra de branta alpsluttningarna lika bra som de föregående tävlingarnas svårigheter.

Vissa av lagen är på plats för att försöka rycka en av de sista åtta kvalificeringsplatserna till ÖTILLÖ Swimrun World Championship, men en majoritet av lagen deltar endast för att få uppleva tävlingens magi bland Alper och sjöar.

Lördagen 7 juli – Ötillö Sprint Engadin

Lördagen den 7 juli arrangeras ett kortare sprintlopp. Det är 17 km långt, motsvarande de långa loppets 46 km och innefattar endast fyra stycken simsektioner. Den här tävlingen börjar och slutar i Silvaplana och här finns 90 lag registrerade från 18 olika nationer.

Söndag 8 juli - Ötillö World Series Race: Ötillö Swimrun Engadin

På söndagsmorgonen den 8e juli går Ötillö World Series Race av stapeln i Engadin. Loppet börjar med en brutal uppförsbacke, för att sen utmana lagen i den första simsektionen över sjön Lej Cavloc på 1910 meter över havet. Totalt är sträckan 46 km lång, cirka 40 km till fots samt 6 km simning, med en total höjdskillnad på cirka 1600 meter.

När tävlingen är i Alperna kan vädret variera, det kan både vara soligt eller snöa om oturen är framme. Vattentemperaturen är cirka 12-14 grader i de större sjöarna och de snabbaste lagen förväntas slutföra loppet på ungefär fem timmar.

Det som framgår av de tre tidigare tävlingarna i år, är att de fem bästa lagen ligger hack i häl på varandra längs med stora delar av loppet och att det avgörs just under de sista kilometerna. Föra årets vinnarlag med duon Lars Ekman och Jonas Ekman (Sverige) utmanas bland annat av svenskarna George Bjälkemo och Pontus Lindberg. I mixed kategorin är VM- och ÖTILLÖ-rekordinnehavarna Kristin Larsson och Daniel Hansson (Sverige) favorittippade, tillsammans med Martin Flinta (Sverige) & Elena Erbanova (Tjeckien). De sistnämnda mixed-paret har vunnit alla tre loppen denna säsong och det ser ut att bli en tuff kamp om vinsten.

Några av swimruns bästa lag kommer att utmana varandra, liksom idrottare från hela världen. Några är veteraner inom Swimrun och några förstagångsdeltagare.

Aita Rubi, turistchef för Silvaplana, som ligger i Engadindalen, säger: "På bara fyra år har det här loppet blivit en mycket populär klassiker i dalen och något vi alla ser fram emot. Det sprider härlig internationell stämning över hela Engadindalen och jag önskar alla lag ett stort lycka till!

Snabbfakta

• 5: e upplagan, 8 juli 2018
• Loppets totala längd: 45 730 meter
• Längd löpning: 39 805 meter
• Längd simning: 5 925 meter
• Simsektioner: 8
• Längsta simsektion: 1400 meter
• Längsta löpsektion: 8 400 meter
• Totala positiva höjdmeter: 1 570 meter
• 180 lag
• 29 olika nationaliteter

Leaving the ocean behind - ÖTILLÖ Engadin 2018
Fler videor

Nyckelord

Kontakter

Kontakter

ÖTILLÖ Swimrun World Series:
media.requests@otilloswimrun.com, Hannes Hofer +41 79 818 98 28

ÖTILLÖ Swimrun World Championship:
Josefine Ås, pr@otilloswimrun.com, +33 6 79 04 23 46

Bilder

Ladda ned bild
@Jan Edholm/Ötillö
@Jan Edholm/Ötillö
Ladda ned bild
@Jan Edholm/Ötillö
@Jan Edholm/Ötillö
Ladda ned bild
@Irina Kurmanaeva/Ötillö
@Irina Kurmanaeva/Ötillö
Ladda ned bild
@Irina Kurmanaeva/Ötillö
@Irina Kurmanaeva/Ötillö
Ladda ned bild
@Jan Edholm/Ötillö
@Jan Edholm/Ötillö
Ladda ned bild

Länkar

Om

Switzerland Tourism
Switzerland Tourism
Box 26143
100 41 Stockholm

+46 8 500 215 00http://myswitzerland.com

Grüezi. Bonjour. Buongiorno. Allegra. 

Switzerland Tourism är Schweiz nationella marknadsförings- och försäljningsorganisation, med nära samarbeten med lokala partners och leverantörer i Schweiz. Ett land idealiskt för resor, semestrar och kongresser.

Vi kan hjälpa dig som journalist med pressresor, bilder för publicering, information om och länkar till våra partners i Schweiz.
 
Övrig information finns på vår hemsida: myswitzerland.com