Byggföretagen

Otillräckligt lagförslag på moderniserad arbetsrätt

Dela

Utredaren Gudmund Toijer presenterade idag sitt förslag till en moderniserad arbetsrätt för arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Byggföretagens förhandlingschef Mats Åkerlind kommenterar.

- Utredarens lagförslag är otillräckligt. Det skulle kunna tagit ett mycket större grepp, som också fanns i de förhandlingar mellan parterna som tyvärr har avbrutits. Arbetsgivaren måste kunna satsa långsiktigt på mångfald utan att riskera uppsägningar i svårare tider. Det handlar om att säkra framtida kompetens i branschen, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef på Byggföretagen.

- Skulle lagstiftarna tvingas gå in och modernisera arbetsrätten är det ett underbetyg för arbetsmarknadens parter. Nu krävs att facken kommer tillbaka till förhandlingsbordet. Det duger inte bara att säga nej, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef på Byggföretagen.

Kontakter

Bilder

Om

Byggföretagen
Byggföretagen
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.byggforetagen.se

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för seriösa bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. 

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum