ManpowerGroup

​Över 200 lediga jobb runt om i Småland det andra kvartalet

Dela

ManpowerGroup behöver snarast rekrytera ytterligare över 2 000 personer runt om i landet som en följd av en tydlig ökad efterfrågan på kompetens. I Småland finns cirka 200 lediga jobb - merparten i Värnamo och Jönköping men även ibland annat Ljungby och Vetlanda. Det är både tillsvidare- och sommarjobb, samt ”första jobbet”-anställningar inom en rad yrkesområden som efterfrågas.

Fokus i både Jönköping och övriga Småland ligger främst på montörer, lagerpersonal och kundtjänstmedarbetare.

-Vi ser en stor efterfrågeökning runt om i Småland och vi är givetvis mycket angelägna om att hitta den kompetens vi söker, samtidigt som det känns bra att kunna ge många ett gyllene tillfälle att få ett jobb eller kanske byta jobb, säger Sandra Gustavsson, chef för Manpower i Jönköping.

I övriga landet är det störst efterfrågan på kompetens främst i Göteborg och Stockholm, men även i Norrland, Skåne och på vissa orter i mellansverige finns det gott om lediga jobb. Även där råder stor efterfrågan på kundtjänstpersonal, lager- och industripersonal men även IT-kompetens och chefer söks på många håll. Att arbetsmarknaden går upp syns även på antalet lediga jobb på Sveriges största jobbsajt www.manpower.se som nu har över 30 000 lediga jobb.

-Med den anställningstakt vi nu har kan vi verkligen säga att vi på ManpowerGroup bidrar både till att minska arbetslöshet och utanförskap och till ett växande näringsliv i regionen och det är vi mycket stolta över, säger Lars Forseth, VD för ManpowerGroup Sverige.

Orterna i Småland som i störst utsträckning behöver kompetens under den närmaste tiden:

  • Värnamo ca 95 jobb
  • Jönköping ca 75 jobb
  • Ljungby ca 15 jobb
  • Vetlanda ca 10 jobb
  • Vrigstad ca 10 jobb

För mer information kontakta:

Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup, tel: 070-377 45 43, helene.belin@manpowergroup.se

www.manpowergroup.se/Pressrum1/#/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på drygt 50 orter med fyra varumärken: Manpower®, Experis®, Right Management® och ManpowerGroup® Solutions. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige. 

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Försiktigt optimistiska signaler för vårens arbetsmarknad i mellersta Sverige13.3.2018 08:21Pressmeddelande

Arbetsgivare i mellersta Sverige, där Södermanland, Västmanland, Värmland och Örebro län ingår, är försiktigt optimistiska och förväntar sig fler något fler jobbtillfällen under våren. Sysselsättningstrenden för det andra kvartalet ligger på +4 procent, vilket är strax över sysselsättningstrenden för hela Sverige på +2 procent. Det visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum