Linköpings kommun

Över 50 gratisarrangemang under Kulturskolans vecka

Dela

Under Kulturskolans vecka 28 maj – 3 juni arrangeras över 50 programpunkter som alla är gratis för allmänheten. Parader, dansuppvisningar, flashmobs, rockkonserter och konstpromenader är några av de evenemang som går av stapeln.

Bild av Alva Ternstedt, elev vid Kulturskolan.
Bild av Alva Ternstedt, elev vid Kulturskolan.

Nytt för i år är dagliga arrangemang på Gyllentorget i Linköping måndag till fredag. Veckan avslutas med en pampig konsert i Crusellhallen där bland andra Linköpings ungdomssymfoniker och Linköpings skolmusikkår spelar. Konserten avslutas stämningsfullt med att årets Guldstipendiat Wila Lindberg tar emot stipendiet från Linköpings Kulturskolas Stipendieförening.

– Under Kulturskolans vecka visar vi vår bredd när det gäller genrer, olika konstformer och verksamheter som alla ryms inom Kulturskolan. Det känns fantastiskt roligt att allt från de yngsta eleverna, som kanske har sitt allra första framträdande under veckan, till de mer rutinerade ungdomarna får möjlighet att visa upp sig för allmänheten, säger Kulturskolechef Anders Johansson.

Se programmet på linkoping.se/kulturskolan

Kontakt: Anders Johansson, Kulturskolechef Linköpings kommun telefon: 013-20 73 66, 0703-99 13 21

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Bilder

Bild av Alva Ternstedt, elev vid Kulturskolan.
Bild av Alva Ternstedt, elev vid Kulturskolan.
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum