ManpowerGroup

Över 550 lediga jobb i norra Sverige de närmaste månaderna

Dela

ManpowerGroup behöver snarast rekrytera ytterligare drygt 550 personer i Norrland, som en följd av en tydlig ökad efterfrågan på kompetens. De lediga jobben finns främst i Dalarna, Sundsvall, Umeå och Östersund. Det är både tillsvidare- och sommarjobb och från ”första jobbet”-anställningar till specialist- och chefsjobb inom en rad yrkesområden som efterfrågas de närmaste månaderna.

Jobben finns på flertalet större orter i Norrland, flest jobb finns i Dalarna, Sundsvall och Umeå. I Dalarna söker man främst lager- och industripersonal medan företagen i Sundsvall och Umeåi första hand efterfrågar kundtjänstkompetens och IT-kompetens. Över hela norra Sverige rekryteras dessutom ekonomer, IT-specialister och chefer.

-Vi ser en stor efterfrågeökning inom främst kundtjänst, lager och industri i norra Sverige och vi är givetvis mycket angelägna om att hitta den kompetens vi söker samtidigt som det känns bra att kunna ge många ett gyllene tillfälle att få ett jobb eller kanske byta jobb, säger Eva Ageskär, regionchef Manpower i Norra Sverige.

-Arbetsmarknaden i norra Sverige är stark och vi söker såväl ingenjörer, IT-personal, ekonomer som chefer. Under våren rekryterar vi till chefsjobb i både kommuner, landsting och till privat verksamhet, säger Olof Salmonsson, affärsområdeschef för Experis i Norrland.

Att arbetsmarknaden går upp syns även på antalet lediga jobb på Sveriges största jobbsajt www.manpower.se som nu har över 30 000 lediga jobb.

-Med den anställningstakt vi nu har kan vi verkligen säga att vi på ManpowerGroup bidrar både till att minska arbetslöshet och utanförskap och till ett växande näringsliv i regionen och det är vi mycket stolta över, säger Lars Forseth, vd för ManpowerGroup Sverige.

Orterna i Norrland som i störst utsträckning behöver kompetens under den närmaste tiden:

  • Falun ca 100 jobb
  • Gävle ca 50 jobb
  • Ludvika ca 25 jobb
  • Luleå ca 35 jobb
  • Mora ca 20 jobb
  • Skellefteå ca 20 jobb
  • Sundsvall ca 125 jobb
  • Umeå 75 jobb
  • Örnsköldsvik ca 50 jobb
  • Östersund ca 70 jobb

För mer information kontakta:

Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup, tel: 070-377 45 43, helene.belin@manpowergroup.se

www.manpowergroup.se/Pressrum1/#/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på drygt 50 orter med fyra varumärken: Manpower®, Experis®, Right Management® och ManpowerGroup® Solutions. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige. 

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Byggbranschen levererar ny rekordprognos för höstens arbetsmarknad17.9.2018 08:45Pressmeddelande

Arbetsgivare i byggbranschen förväntar sig en rejält ökad efterfrågan på arbetskraft under hösten. Sysselsättningstrenden för det fjärde kvartalet 2018 ligger på +13 procent, Det är en knapp ökning från föregående kvartals prognos, som då var den starkaste jobbprognosen branschen sett på sex år. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +8 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

Ny prognos Q4: Ökad sysselsättning i hotell- och restaurangbranschen under hösten17.9.2018 08:38Pressmeddelande

Arbetsgivare i hotell- och restaurangbranschen förväntar sig en ökad efterfrågan på arbetskraft under hösten. Sysselsättningstrenden för det fjärde kvartalet 2018 ligger på +14 procent, en ökning jämfört med motsvarande period förra året då prognosen låg på +8 procent. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +8 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum